ovo mu nije trebalo

Pep Guardiola ovom je izjavom upropastio slavlje Cityja i sve šokirao

20.05.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola

Slavlje igrača i navijača Manchester Cityja naglo je 'utihnulo' nakon izjave koju je poslije utakmice dao Pep Guardiola kada ga je jedan od novinara pitao za njegov status na klupi 'građana'.

Poznato je da Guardiola s Cityjem ima ugovor do ljeta 2025. godine, čelnici kluba već su nekoliko puta javno iskazali želju da Pep produži suradnju, ali konkretnih razgovora i ponuda još uvijek nije bilo.

Zato su Guardiolu pitali kakva je njegova budućnost te hoće li će ostati na Etihadu i nakon iduće sezone.

  • +16
Manchester City proslava naslova prvaka 19.5.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Na veliko iznenađenje svih, Pep je potvrdio da će tu biti do kraja ugovora, ali da je puno bliže da nakon toga napusti Manchester City nego da ostane po završetku sljedeće sezone.

'Realnost je da sam bliže odlasku iz Manchester Cityja nego ostanku', kazao je Guardiola čime je izazvao potpuni šok i muk oko sebe.

'Osam godina u klubu će biti devet na kraju sljedeće sezone. U ovom trenutku osjećam da želim biti ovdje i iduće sezone tijekom koje ću sjesti s čelnicima kluba i razgovarati o budućnosti', dodao je Pep uz napomenu:

  • +10
Manchester City - West Ham United, engleska liga, 19.5.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

'Moram vidjeti i kako će igrači reagirati i hoće li me pratiti kao svih ovih sezona. Puno je tu razloga... Ostat ću sigurno ovdje i sljedeću sezonu, a nakon toga ćemo razgovarati...'

I da, slavlje igrača i navijača Cityja nakon ovih njegovih izjava sigurno više nije bilo tako slatko...

Standings provided by Sofascore