TRENER RIJEKE

Sopić o nagađanjima da se Pjaca vraća u Dinamo: Čekajte samo sljedeći tjedan

26.04.2024 u 21:24

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 19.30 sati (MAXSport 1, MAXtv) na stadionu u Kranjčevićevoj ulici gostuju kod Lokomotive u 32. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Lokomotive u još jednoj utakmici u kojoj će tražiti prvenstvene bodove u utrci za naslov prvaka.

Radi se o ukupno 53. HNL utakmici ove dvije momčadi, Rijeka je uspješnija u međusobnom skoru iako je Lokomotiva čak 12 od svojih 14 pobjeda ostvarila na domaćem travnjaku.

Uz kvalitetnu igru koji prikazuje kroz cijelu sezonu, Lokomotiva u svom kadru ima sjajan spoj mladosti i iskustva u kojem važnu ulogu igraju i dva bivša igrača Rijeke Marin Leovac i Robert Mudražija.

'Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv rastrčane Lokomotive koja se bori za četvrto mjesto koje vodi u Europu. S druge strane želimo biti prvaci i moramo pobijediti sve utakmice do kraja! Ne treba ulaziti u detaljne analize, nedavno smo igrali s njima, znamo kakav potencijal posjeduju, kao što oni znaju kakav potencijal mi posjedujemo', rekao je trener Rijeke Željko Sopić.

Uoči ovakvih utakmica nikakvi rezultatski nizovi ili statistički pokazatelji ne igraju ulogu, samo kvaliteta izvedbe na travnjaku koja može dovesti do novih bodova.

'Svaka utakmica je jednaka, tako je bilo prije Slaven Belupa, prije Istre 1961 u Puli pa i protiv Lokomotive. Idemo u Zagreb po tri boda i to je to. Nema tu koja je utakmica važna ili manje važna, koja je lakša ili teža od svih ostalih prije. Svi se za nešto borimo, Lokomotiva se bori za Europu, Slaven Belupo se bori za sebe… Zašto bi nama u nekoj utakmici bilo lakše ili teže. I nas se nešto pita, ali maksimalan respekt prema mladoj i potentnoj momčadi Lokomotive i prema treneru Čabraji koji sve to odlično vodi', poručio je trener Rijeke.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Na pitanje o špekulacijama o potencijalnom transferu Marka Pjace u Dinamo po završetku sezone odgovorio je ovako::

“Razgovarati o tome je apsurdno. Marko Pjaca je emocionalno vezan za Rijeku, a svatko ima svoje želje i ambicije. Mediji moraju pronaći teme za pisanje, pa tako i ovo. Čekajte samo sljedeći tjedan kada će se preko medija selit.' ne samo Pjaca, već i drugi igrači i treneri! Istina je samo jedna - nitko ne zna što će ljeto i prijelazni rok donijeti, a moji igrači ne razmišljaju o tome jer su fokusirani na ono što rade danas. Tek tada će biti riječi o transferima koji su bitni za klub.'

Govoreći o taktici s obzirom na prijetnje suspenzijama brojnih igrača zbog dva žuta kartona je u rekao:

'Nećemo se štedjeti, to stalno ponavljam. I naravno, nećemo im morati posebno govoriti da pripaze na žute kartone zbog prigovora.'

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.