nova poslanica

Milanović: 'Plenković kaže da ne zna tko je AP, ali zato svi mi znamo'

28.03.2024 u 14:15

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović optužio je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da je zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, poručivši da je pod njegovom vlašću stvorena najgora koruptivna hobotnica u povijesti države

Rekao je to u videoporuci objavljenoj na Facebooku, osvrćući se na sinoćnju izjavu premijera Plenkovića, a koji je rekao da ne zna tko je AP.

'Ali svi mi zato znamo tko je AP. Andrej Plenković. Plenković je zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, pod čijom je vlašću stvorena najgora koruptivna hobotnica u povijesti hrvatske države', ocijenio je Milanović.

Istaknuo je da nema ministarstva, državne tvrtke ili javne institucije u kojoj se nije kralo, pogodovalo ili barem varalo.

Za Plenkovića je rekao i da je uzurpator koji je okupirao gotovo sve neovisne institucije u državi te da sada, po svaku cijenu, želi okupirati i DORH.

'Kako bi spriječio istrage protiv svojih ministara i najbližih suradnika. I baš zato je izabrao stranačkog dečka Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika', rekao je Milanović.

Poručio je i da premijer neuvjerljivo i nepošteno uvjerava hrvatske ljude da žive dobro, a da je osiromašio umirovljenike i potjerao mlade obitelji u inozemstvo, 'jer je posla i novca bilo samo za HDZ-ovce i njihove prijatelje'.

Kritizirao ga je i kao 'briselskog poslušnika', istaknuvši da se nikada nije usudio suprotstaviti ili zamjeriti birokratima iz Bruxellesa, a za to je bilo prilike i potrebe.

'Nikada se nije stvarno brinuo o interesima Hrvatske i hrvatskih ljudi, već samo o osobnim interesima i o svojoj vlastitoj karijeri i probicima', rekao je Milanović, dodavši da je Plenković još puno toga lošeg i štetnog, ali i ocijenio da hrvatski ljudi to znaju i da to mogu promijeniti na izborima.