STIGLA POTVRDA

Ponovno mu ispituju diplomu, Brkić šuti

04.04.2016 u 17:27

Bionic
Reading

Visoka policijska škola u Zagrebu još koncem veljače pokrenula je postupak ponovne provjere diplomskog rada glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, za koji se - premda je utvrđeno da je gotovo 70 posto prepisan - još uvijek formalno nije utvrdilo da se radi o plagijatu

Visoki upravni sud početkom godine pravomoćno je presudio da je u postupku kojim je Brkiću diploma oduzeta bilo proceduralnih grešaka, a nakon toga iz Ministarstva unutarnjih poslova najavili su novi postupak. Jutarnji list je iz MUP-a dobio potvrdu da je imenovano tročlano povjerenstvo sastavljeno od profesora Visoke policijske škole. Ono upravo analizira (navodni) Brkićev rad i nakon toga će predložiti odluku koju potom usvaja stručno vijeće iste škole.

Po informacijama istog lista, tri su moguće opcije - potvrda autentičnosti rada, zatim djelomična povreda prepisivanjem, te teška povreda. U drugoj mogućnosti Brkiću bi diploma bila poništena uvjetno, s mogućnošću da u roku od godine dana izradi novi diplomski rad, dok bi mu u trećoj ona bila oduzeta trajno.

Termini rješavanja slučaja Milijana Brkića poklapaju se s unutarstranačkim izborima u HDZ-u: po internim aktima Visoke policijske škole procedura treba biti dovršena u roku od 90 dana, dok je izborna skupština stranke također zakazana za 28. svibnja.

Tportal je zatražio komentar samog Brkića, koji je poručio da 'nema namjeru komentirati postupke koji su u tijeku'. Jednaka reakcija stigla je i iz HDZ-a.