tportal doznaje

Smjena u Mostu: Stranku preuzima Raspudić, Miletić ili favorit Bože Petrova?

26.03.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Nema velikih iznenađenja među imenima nositelja zajedničkih izbornih lista Mosta i Hrvatskih suverenista, objavljenih u utorak prijepodne, no moglo bi ih biti u samom Mostu do konca ove godine. Ta stranka, naime, birat će novog predsjednika jer zbog statutarnih ograničenja to više neće moći biti Božo Petrov

Upravo zbog toga s nestrpljenjem se očekuje izgled kompletnih lista jer će one odražavati unutarstranački odnos snaga.

Očekivano, ovu koaliciju u 1. i 2. jedinici predvodi bračni par Raspudić, na čelu treće liste je Željko Sačić (Suverenisti), četvrte Josip Skočibušić, nositelj pete je Marijan Pavliček (predsjednik Suverenista), šeste Nikola Grmoja, sedme Zvonimir Troskot, osme Marin Miletić, devete Miro Bulj, desete Božo Petrov, a jedanaestu će predvoditi Slavko Zovko.

Predaja kompletnih lista najavljena je za danas poslijepodne, kada će biti poznata imena svih kandidata.

Prema indiskrecijama koje dolaze iz ove stranke, Petrov se namjerava kandidirati i na skorim europskim izborima, po svemu sudeći kao nositelj Mostove liste.

'Koncem godine slijede izbori za novog predsjednika stranke jer zbog statuta on to više neće moći biti, a više je kandidata zainteresiranih za tu dužnost. Petrov, naravno, i dalje želi zadržati neki oblik kontrole i utjecaja na stranačke procese', kaže za tportal jedan od sugovornika iz Mosta.

Most predstavio nositelje lista Izvor: Pixsell / Autor: patrik macek/PIXSELL

Neslužbeno se može doznati da današnji predsjednik ove stranke ima svog favorita i da se radi o Anti Kujundžiću, saborskom zastupniku i današnjem političkom tajniku Mosta, ujedno načelniku malene Općine Podbablje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. On će se, po svemu sudeći, naći na drugom mjestu liste za 10. izbornu jedinicu, odmah iza Petrova.

Redovima Mosta priključio se 2020. godine.

'Petrov vjeruje da će dobiti mandat u Europskom parlamentu i tako će Kujundžić, čak i u slučaju lošeg rezultata u ovoj izbornoj jedinici, svejedno doći do Sabora', objašnjava isti sugovornik.

Kuloari zasad navode na zaključak da će se za predsjednika Mosta sasvim sigurno kandidirati Riječanin Marin Miletić, koji iskazuje vrlo visoke ambicije, kao i Nino Raspudić.

Nikola Grmoja, kojega ova stranka neformalno kandidira za hrvatskog premijera, o toj se mogućnosti zasad nije izjašnjavao čak ni u najbližem krugu suradnika.