uskoro stiže i treći

U Zagreb stigao drugi tramvaj iz Augsburga: 'Reakcije građana su odlične'

09.05.2024 u 09:06

Bionic
Reading

Stigao je i drugi stari/novi tramvaj iz njemačkog Augsburga na tračnice zagrebačkog ZET-a

'Drugi tramvaj iz Augsburga upravo je stigao na tračnice ZET-a, a ovaj mjesec stiže i treći. Reakcije građana na prvi su bile odlične, vjerujemo da će tako biti i s ostalima', pohvalili su se na Facebook stranici Grada Zagreba koji je za 2,7 milijuna eura bez PDV-a nabavio 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga.

Prvi model tramvaja GT-6 stigao je početkom prosinca, a u promet zagrebačkim tračnicama je pušten krajem 2023. godine. Tramvaji iz Augsburga proizvedeni su 1996. godine imaju kapacitet od 159 putnika, od čega su 62 sjedeća mjesta, a također su opremljeni i rampama za olakšani pristup osobama s invaliditetom.

Najveća je poteškoća pri dolasku, prema nekim navodima, dokumentacija, odnosno elaborati za izvanredni prijevoz nekoliko tona teških i više od 20 metara dugih vozila. Organizacija takvog posla je složena i za nju je potrebno izraditi posebnu dokumentaciju za svaku od država kojom se prolazi.

'Svi tramvaji bit će u 'zagrebački plavoj boji', odnosno u našim ćemo ih radionicama obojiti u boje ZET-a', poručili su već ranije iz tvrtke Stadtwerke Augsburg koja je zadužena za javni prijevoz u tom bavarskom gradu.