SVJETSKA PREMIJERA

Hyundai predstavio Inster: Potpuno novi subkompaktni EV A-segmenta s dometom od 355 km

27.06.2024 u 11:06

Bionic
Reading

Inster će ovo ljeto prvo biti lansiran u Koreji, a uskoro će uslijediti Europa, Bliski Istok i Azija-Pacifik. Većina opreme i tehnologija bit će ugrađena standardno uz brojne opcije

Hyundai je danas na Međunarodnom sajmu mobilnosti u Busanu 2024. predstavio potpuno električni Inster, novi subkompaktni EV A-segmenta koji nudi jedinstveni dizajn, vodeći domet vožnje i svestranost te naprednu tehnologiju.

Odvažni dizajn Instera kombinira futuristički, inovativni imidž s prostranim interijerom u karoseriji kompaktnog SUV-a. Sa sofisticiranim tehnološkim paketom koji pomaže u pružanju sigurne, profinjene vožnje, Inster nudi brzo punjenje i najbolji potpuno električni domet (AER) u svom segmentu, do 355 km.

Inster pruža ekološki prihvatljivu fleksibilnost, kao i agilnu dinamiku vožnje i besprijekornu povezanost. Njegovo kompaktno pozicioniranje pruža povećanu učinkovitost u usporedbi s većim modelima.

Nadovezujući se na nasljeđe dizajna samo za Koreju, benzinskog Caspera predstavljenog 2021., evolucija stila Instera poduprta je produženom karoserijom i međuosovinskim razmakom kako bi se pružio više unutarnjeg prostora i robusna prisutnost na cesti. U Koreji će se Instar prodavati pod imenom Casper Electric. Inače, Inster je izvedeno iz riječi 'intiman' i 'inovative'.

Hyundai Casper Electric je korejska verzija Instera Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai Korea

Vanjski dizajn i dimenzije

Sa svojim proširenim dimenzijama, Inster je pozicioniran ravno između tradicionalnih sub-kompaktnih gradskih automobila A-segmenta i većih kompaktnih modela B-segmenta. Ovo nudi manevriranje i jednostavnost korištenja koju kupci očekuju uz poboljšanu praktičnost i fleksibilnost zahvaljujući prostranijoj unutrašnjosti i poboljšanom kapacitetu prtljažnika. Volumen je 280 l do 351 l s kliznim stražnjim sjedalima.

U usporedbi s većim modelima iz gornjeg segmenta, kompaktne dimenzije Instera čine ga idealnim za gradsku vožnju i povećavaju udobnost prilikom parkiranja.

Njegove vanjske dimenzije su sljedeće: duljina 3825 mm, širina 1610 mm (bez retrovizora), visina 1575 mm, međuosovinski razmak 2580.

Vanjski dizajn Instera karakterizira njegov robustan, ali kompaktan profil SUV-a i ravne, čiste površine, sa snažnim branicima automobila, visokotehnološkim branikom u stilu tiskane ploče i odvažnom zaštitnom pločom koja poboljšava prednji i stražnji dizajn Instera.

Osobnost Inster a do izražaja dolazi svojim potpisom LED dnevnih svjetala i pokazivačima smjera, stražnjim svjetlom i branicima s grafičkim pikselima. Kupci mogu dodatno razlikovati izgled automobila s LED projekcijskim prednjim svjetlima i dvobojnom vanjštinom s kontrastnim crnim krovom.

U ponudi će biti 15-colni čelični s poklopcima kotača, 15-i ili 17-colni (205/45R17) aluminijski kotači, ovisno o specifikacijama.

Svestranost interijera i napredni materijali

U unutrašnjosti, Inster pruža poboljšanu tehnologiju i praktičnost s 10,25-inčnim digitalnim klasterom, 10,25-inčnim infotainment zaslonom osjetljivim na dodir s navigacijom i stanicom za bežično punjenje koja čini dio kompaktne središnje konzole dizajnirane za stvaranje većeg osjećaja prostranosti.

Tema piksela se ponavlja iznutra, s grafikom na vrhu upravljača Instera koja pojačava imidž visoke tehnologije automobila. Dizajn interijera također ima prilagodljive ukrase gornjih obloga vrata kako bi vlasnici dodatno personalizirali svoje vozilo.

Unutrašnjost Instera nudi svestranost i prostranost, a sjedala u prvom redu omogućuju prolaz. Sva se sjedala mogu preklopiti ravno – uključujući i vozačevo – za veću fleksibilnost. Dostupna je i opcija prednje klupe te grijana prednja sjedala i upravljač. Sjedala u drugom redu djeljiva su u omjeru 50/50 i klizno se spuštaju.

Izbor vanjske boje Instera uključuje Atlas bijelu, Tomboy kaki, Bijarim kaki mat i nebijeljenu slonovaču, kao i nekoliko novih nijansi, kao što su Sienna Orange Metallic, Aero Silver Matte, Dusk Blue Matte, Buttercream Yellow Pearl i Abyss Black Pearl. Neki odabiri vanjskih boja bit će dostupni u dvobojnim kombinacijama s kontrastnim crnim krovom.

Izbor interijera uključuje crnu, kaki smeđu i Newtro bež dvobojnu s punim platnenim ukrasima.

I eksterijer i interijer koriste održive materijale. Vanjski dio Instera ima crnu recikliranu boju visokog sjaja, koja zamjenjuje čađu koja se tradicionalno koristi u crnoj boji s bojom napravljenom od recikliranih otpadnih guma. Unutra se koristi reciklirani polietilen tereftalat (PET) iz boca i biopolipropilenski materijal izvađen iz šećerne trske.

Mogućnost brzog punjenja i vodeći domet u segmentu

Inster se ističe svojom brzinom punjenja istosmjernom strujom i maksimalnim AER-om, omogućujući korisnicima da potroše manje vremena na punjenje, putuju dalje i u potpunosti iskoriste energiju koja im je na raspolaganju.

Standardno opremljen baterijom od 42 kWh, Inster je također dostupan s baterijom dugog dometa od 49 kWh kao opcijom. Oba modela pokreće jedan motor koji isporučuje 71,1 kW (97 KS) u osnovnoj varijanti i 84,5 kW (115 KS) u Long-Range automobilu. Obje verzije nude 147 Nm okretnog momenta. Što se brzine tiče slabija verzija ima krajnju brzinu od 140 km/h, a jača 150 km/h.

S vodećim u segmentu predviđenim dometom od 355 km (WLTP) s jednim punjenjem za model Long-Range, Inster redefinira što je moguće od sub-kompaktnog gradskog EV-a, pružajući impresivnu fleksibilnost s procijenjenom potrošnjom energije od 15,3 kWh/100 km (WLTP). Standard range nudi preko 300 km dometa.

Kada koristite 120 kW DC High-Power stanicu za punjenje, Inster se može napuniti od 10 do 80 posto u oko 30 minuta pod optimalnim uvjetima. INSTER također standardno dolazi opremljen s ugrađenim punjačem od 11 kW, dok su na raspolaganju baterijski sustav grijanja i visokoučinkovita dizalica topline.

Vanjska i unutarnja funkcionalnost Vehicle-to-Load (V2L) osigurava napajanje vanjskih uređaja (110V/220V), omogućujući dvosmjerno punjenje bez potrebe za dodatnom opremom. To kupcima omogućuje slobodno korištenje ili punjenje uređaja poput električnih bicikala, skutera i opreme za kampiranje.

  • +14
Hyundai Inster Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Sofisticirana tehnologija i praktične značajke

Uz domet vožnje i punjenje, Inster nudi bogatstvo vrhunske tehnologije, uključujući mnoštvo naprednih sigurnosnih značajki i značajki za pomoć u vožnji. Inster također ima LED ambijentalno osvjetljenje u 64 boje, digitalni klaster, krovni otvor s jednim dodirom i pristupačnost Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC).

Hyundaijevo novo sub-kompaktno gradsko električno vozilo A-segmenta nudi najcjelovitiji tehnološki paket u segmentu, uključujući sveobuhvatne značajke naprednog sustava pomoći vozaču (ADAS) kao što su Surround View Monitor (SVM), stražnji sustav pomoći pri izbjegavanju sudara pri parkiranju (PCA-R), Blind-spot View Monitor (BVM) i Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5).

U ponudi su i pomoć za držanje trake (LKA) i pomoć za praćenje trake (LFA), plus pomoć za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA), pomoć za izbjegavanje sudara u stražnjem prometu (RCCA), upozorenje pri sigurnosnom izlasku (SEW), Smart Cruise Kontrola (SCC) s Stop and Go, pomoć pri vožnji na autocesti 1.5 (HDA 1.5), inteligentna pomoć pri ograničenju brzine (ISLA), upozorenje na pozornost vozača (DAW), pomoć pri dugim svjetlima (HBA), glavno upozorenje na odlazak vozila (LVDA) i stražnji Upozorenje o okupaciji (ROA).

ADAS sustav parkiranja kombinira upozorenje na udaljenost pri parkiranju (PDW) sprijeda i straga sa stražnjim monitorom (RVM) za veću vidljivost.

Globalno predstavljanje s dodatnim Cross modelom

Inster će ovo ljeto prvo biti lansiran u Koreji, a uskoro će uslijediti Europa, Bliski Istok i Azija-Pacifik. Većina opreme i tehnologija bit će standardno opremljena, s poboljšanom praktičnošću i značajkama dizajna dostupnim opcijski. Specifikacije će biti potvrđene bliže lansiranju.

Dodatna varijanta, nazvana Inster Cross, pridružit će se obitelji Inster u budućnosti, s robusnijim dizajnom usmjerenim na vanjsku upotrebu. Daljnji detalji bit će objavljeni naknadno.

sve osim nogometa

Učitavanje...