četiri ponuditelja

Hanfa: Odobreno objavljivanje ponude za preuzimanje Čakovečkih mlinova

26.08.2024 u 17:13

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hanfe u ponedjeljak je donijelo rješenje kojim se odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva Čakovečki mlinovi, pri čemu cijena po kojoj se ponuditelji obvezuju platiti po dionici iznosi 10,91 euro za svaku redovnu dionicu društva

Ponuditelji su Mlin i pekare iz Siska, Plodinec iz Starog Čiča, Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima iz Zagreba te PBZ Croatia osiguranje za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima također iz Zagreba, navodi se u priopćenju s danas održane sjednice Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je kada su ponuditelji sklopili ugovor o uređenju međusobnih odnosa kojim je uspostavljeno zajedničko djelovanje u cilju stjecanja zajedničke kontrole nad društvom Čakovečki mlinovi, napominju iz Hanfe.

U ovom trenutku ponuditelji zajedno drže ukupno 6.640.428 dionica Čakovečkih mlinova, što predstavlja 64,53 posto temeljnog kapitala i jednako toliko dionica s pravom glasa. Pojedinačno gledano, Mlin i pekare drže 24,78 posto temeljnog kapitala, Allianz ZB za račun fondova drži 22,92 posto, a PBZ Croatia osiguranje za račun fondova 16,83 posto temeljnog kapitala.

Ponuditelji su pribavili potrebnu bankarsku garanciju i transakcijski račun izdvojili sredstva potrebna za isplatu preostalog dijela dionica u postupku preuzimanja, izvijestila je Hanfa.