odlični rezultati

Oživjelo poslovanje mostarske zračne luke, u sedam mjeseci putnika kao cijele 2023.

20.08.2024 u 16:41

Bionic
Reading

Preko mostarske zračne luke u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci pristiglo je više od 21.000 putnika, što je više nego tijekom cijele prošle godine, kada je ponovno revitaliziran njezin rad

Ponovno uspostavljanje redovite zrakoplovne linije Croatia Airlinesa sa Zagrebom, a onda i Air Serbia s Beogradom, uz sufinanciranje operacija iz gradskog i županijskog proračuna s drugim odredištima, oživjelo je poslovanje Zračne luke Mostar, koja je bila skoro prekinula operacije u vremenu epidemije koronavirusa.

Kako su izvijestili iz Zračne luke Mostar, 21.045 putnika je letjelo u prvih sedam mjeseci ove godine preko te luke. To je više nego tijekom cijele prošle godine kada je bilo 20.525 putnika. Od početka godine ostvareno je 679 letova.

Samo tijekom srpnja kroz Zračnu luku Mostar prošlo je 6.389 putnika u odnosu na 2.576 koliko je bilo u srpnju prošle godine, što je skoro dva i pol puta bolji rezultat. Još bolji rezultati očekuju se u kolovozu, u kojemu je u prvih petnaest dana prošlo kroz tu luku gotovo 5.000 putnika.

Iz Mostara i u Mostar tijekom ljeta može se letjeti i za Muenchen, Rim, Bari i Veronu. Uprava Zračne luke nastoji postići dogovor s niskotarifnim Ryan Airom i povezati se s Italijom, Poljskom i Sjevernom Irskom, otkuda dolazi veliki broj hodočasnika u Međugorje.