Podravkina Tvornica povrća u Umagu preradit će dovoljne količine rajčice za potrebe vlastite proizvodnje, koja dolazi s hrvatskih polja od 70-ak kooperanata, a ono što se posebno ističe je rekordni udio rajčice prve klase koja ima 5 posto suhe tvari
Iz Podravke ističu da je kvaliteta ploda ovogodišnje rajčice izvrsna, što je rezultat predanosti Podravkinih stručnih timova i kooperanata, koji kontinuirano rade na unapređenju agrotehničkih mjera i usvajanju novih tehnologija u proizvodnji primarnih sirovina.
Berba rajčice koja je započela 28. srpnja u potpunosti je usklađena s dinamikom proizvodnje u tvornici tako da se sva ubrana rajčica preradi u roku od najviše 24 sata što dodatno doprinosi vrhunskoj kvaliteti konačnog proizvoda.
Vrhunska kvaliteta Podravkinih proizvoda potvrđena je i priznanjem Superior Taste Award koju su osvojili 'Passata', 'Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom' te 'Sjeckana rajčica s maslinovim uljem i češnjakom'. Osim na domaće, Podravkini proizvodi na bazi rajčice plasiraju se i na tržišta poput Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.
"Zadovoljni smo suradnjom s Podravkom, kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda kao i na povećanju broja nasada. Tako se ove godine možemo pohvaliti rekordnim urodom rajčice prve klase. Vjerujemo da ćemo daljnjim unapređenjima suradnju još poboljšati i iduće godine ostvariti još bolje rezultate', istaknuo je povodom vrlo uspješne ovogodišnje berbe, predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac.