veliki posao

Skočile dionice Podravke nakon objave o strateškom partnerstvu s Fortenova grupom

12.07.2024 u 12:15

Bionic
Reading

Na Zagrebačkoj je burzi cijena dionice Podravke skočila više od 4 posto, nakon vijesti da je Fortenova grupa izabrala tu koprivničku kompaniju kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta prodaje Fortenovinog poljoprivrednog poslovanja.

U prvim minutama trgovanja dionicom Podravke njezina cijena skočila je 4,4 posto, na 167 eura, nedaleko rekordne razine.

Trgovanje dionicama Podravke bilo je na Burzi obustavljena do 11 sati, nakon što je ranije jutros objavljeno da je Fortenova grupa izabrala Podravku kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda.

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila sveukupno najboljom, priopćila je u petak ujutro Fortenova.

Sukladno tome, između kompanija je potpisan Ugovor o ekskluzivnom pregovaranju temeljem kojeg će Fortenova grupa proces pregovora o sklapanju kupoprodajnog ugovora nastaviti samo s Podravkom.

Poslovno područje poljoprivreda Fortenova grupe obuhvaća kompanije Belje, PIK Vinkovci, Vupik, Energija Gradec, Belje Agro-Vet i Felix.