pred domom zdravlja

Brat ministra Domovinskog pokreta napadnut nožem: 'Srića pa se znam obraniti'; Oglasio se DP

11.10.2024 u 11:41

Bionic
Reading

Zvonimir Šipić napadnut je hladnim oružjem na ulazu u ambulantu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Trilju

"Samo je zamahnuo nožem prema meni i uzviknuo: "Zaklat ću te!", ispričao je Zvonimir Šipić Slobodnoj Dalmaciji, pokazujući ubodnu ranu. Napad se dogodio u četvrtak, oko 9.30 sati.

"Srića što se znam obraniti, jer što bi bilo da je netko slabiji bio od mene na tom mjestu. Čovjek kojeg poznajem površno, iz viđenja, samo je nasrnuo na mene i nanio mi reznu ranu na livoj ruci", opisao je Šipić.

Ratni veteran koji je služio kao pričuvni sastav policije te kao pripadnik 126. brigade Hrvatske vojske u akciji "Oluja" pretrpio je ozljede koje su zahtijevale šivanje sa šest šavova.

U Trilju su ubrzo počele kružiti glasine da je napad možda povezan sa Šipićevim bratom Ivanom, bivšim HDZ-ovim gradonačelnikom Trilja, a sada aktualnim ministrom demografije i useljeništva iz Domovinskog pokreta.

Što kaže policija?

Zaprimljena je dojava oštećenog da ga je na području Trilja njemu poznati muškarac ozlijedio na način da mu je zadao ubodnu ranu u predjelu ruke i udaljio se s mjesta događaja. Oštećenom je pružena liječnička pomoć i upućen je u splitsku bolnicu na dodatni pregled. Prema prvim informacijama, zadobio je lakše ozljede.

Policija je brzo pronašla napadača koji se udaljio s mjesta događaja. Uhićen je i doveden u policijsku postaju, gdje će nad njim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Očevid na mjestu događaja također će biti obavljen, stoji u službenom priopćenju Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Oglasio se Domovinski pokret

"Domovinski pokret najoštrije osuđuje napad na Zvonimira Šipića, brata ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića, koji je jučer ujutro napadnut nožem u Trilju. Obitelj Šipić te sam ministar Ivan Šipić duboko su potreseni ovim događajem.

Ne smijemo zaboraviti da se u posljednja dva tjedna provodila neviđena medijska hajka na ministra Ivana Šipića tijekom koje su se u medijski prostor plasirale brojne neutemeljene optužbe i ružne izjave koje su, nažalost, otvorile prostor za ovakve nesretne događaje. Otvaranje prostora za mržnju i napade na obitelj ministra Domovinskom pokretu apsolutno je neprihvatljivo.

Pozivamo sve one koji su cijelo vrijeme huškali i podgrijavali atmosferu linča prema ministru da jasno i glasno osude ovaj napad. Ovim putem pitamo ih i – koji je vaš udio u svemu tome? Jesu li vaša retorika i neutemeljene optužbe doprinijele ovom strašnom činu?

Domovinski pokret očekuje brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija kako bi se pravda zadovoljila, a Zvonimiru Šipiću, koji je dao neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu, želimo brz oporavak", priopćeno je iz stranke DP.