tri kanadera u akciji

Požar kod Trogira pod kontrolom, spašeno naselje, vatrogasce čeka duga noć

18.07.2024 u 19:59

Bionic
Reading

Požar u blizini hotela Medena kod Trogira u četvrtak navečer stavljen je pod nadzor, a zahvaljujući vatrogascima od vatrene je stihije spašeno obližnje apartmansko naselje i nije bilo evakuacije turista, doznaje se od glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića.

"Vatra se bila približila kućama te obližnjem apartmanskom naselju, ali brzom intervencijom vatrogasaca na vrijeme je spriječeno napredovanje vatre prema tom naselju i izbjegnuta je katastrofa", rekao je Hini Tucaković koji se nalazi na požarištu. Naveo je kako je u gašenju požara sudjelovalo 125 vatrogasca, 37 vozila, tri kanadera i jedan air traktor.

"Cijelu noć vatrogasci će dežurati na požarištu i sanirati ga, a pošto povremeno puše vjetar na nekim mjestima vatra se obnavlja te vatrogasci ulaze u požarište i gase tu vatru, kazao je Tucaković. Dodao je kako nitko od vatrogasca nije ozlijeđen. Na požarište s njim su i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Angažiran je veći broj policajaca kako bi regulirali promet i pratili stanja na požarištu, te posada broda Pomorske policije radi reguliranja nesmetanog rada kanadera, izvijestila je u četvrtak navečer Splitsko-dalmatinska policija.

Ivan Kovačević, zapovjednik VZŽ splitsko-dalmatinske kazao je za Slobodnu Dalmaciju kako požar još uvijek nije lokaliziran, ali je pod kontrolom.

Požar je izbio večeras oko 19 sati, u blizini hotela Medena, te je trenutno požarište između navedenog hotela i kampa u Seget Vranjici, gdje gori borova šuma. U Seget Vranjici ponovno je otvorena Cesta Hrvatskih mučenika do spajanja s državnom cestom D8, koja je prethodno zbog požara bila zatvorena. Vatrogasci su ranije izvijestili da je požar ugrozio i kuće te da su u njegovu gašenju angažirane sve raspoloživ vatrogasne snage od Trogira do Omiša.

  • +38
Požar kod Trogira Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

"Ugrožene su i kuće, a u gašenje su se uključila i tri kanadera," rekli su Hini ranije u DVD-u Trogir. U gašenju ovog požara, u kojem gori borova šuma, angažirane su sve raspoložive vatrogasne snage od Trogira do Omiša, izvijestili su iz Vatrogasnog operativnog središta Split.

'Počelo je iznad ceste kod Seget Vranjica, a niti deset minuta kasnije planulo je 700 metara dalje prema moru. Ovo je sigurno bilo podmetnuto, nema šanse da je vatra tako brzo prebacila. Gledao sam na svoje oči, progutalo je šumu, sve je izgorilo', rekli su očevici za Slobodnu Dalmaciju. Turisti su navodno počeli panično napuštati obližnje hotele.