LICE S TJERALICE

Iskusni diler vukao policajca motorom, dva tjedna je u bijegu: Jeste li ga vidjeli?

25.07.2024 u 19:14

Bionic
Reading

10. srpnja u večernjim satima 24-godišnji Splićanin Bruno Divković motorom je vukao policajca i teško ga ozlijedio. Određen mu je istražni zatvor, a splitska policija izdala je tjeralicu za njim

Policajac je Divkoviću dao znak da stane jer je vozio u suprotnom smjeru, što je 24-godišnjak i učinio. No, kad mu se policajac počeo približavati, Divković je naglo dao gas i krenuo prema njemu. Vukao ga je motorom dvadesetak metara, zatim ostavio motor i pobjegao.

Tereti ga se za kazneno djelo napada na službenu osobu i nanošenje teške tjelesne ozljede.

'Ovo državno odvjetništvo je, po primitku posebnog izvješća, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika budući da je u bijegu i krije se te postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi mogao ponoviti isto ili teže kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama nakon čega je ovo državno odvjetništvo izdalo nalog za izdavanje tjeralice koji je povjeren Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj', stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Teško ozlijeđeni policajac s prijelomom desne noge završio na Zavodu za ortopediju i traumatologiju klinike za kirurgiju u splitskom KBC-u gdje je operiran.

Policija je nakon napada objavila Divkovićevu fotografiju i pozvala građane da se jave ako imaju bilo kakve informacije o njemu. Divković je inače stari znanac policije, više desetaka puta zaustavljen i prijavljen zbog raznih prometnih prekršaja. Lokalni mediji navode da je već osuđivan zbog droge.

Splitski mediji pišu da je Divković kazneno prijavljivan 40 puta, većinom zbog krađa i teških krađa, a osam je puta zatečen zbog droge. U dosjeu ima i pet prijava za preprodaju droge.