tragedija kod omiša

Najteže ozlijeđena osoba u požaru na benzinskoj je hrvatski državljanin

04.09.2024 u 12:15

Bionic
Reading

Najteže ozlijeđena osoba u požaru u utorak na benzinskoj postaji Mosor Jug na autocesti A1 kod Omiša, je hrvatski državljanin i još je u životnoj opasnosti, izvijestili su u srijedu iz KBC-a Split.

Nesreću i požar na benzinskoj postaji Petrola na A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, jučer oko 17,43 sati, izazvao je za sada nepoznati vozač u automobilu švedskih registracija, koji se zaletio autom u agregat za točenje goriva, a u požaru koji je izbio ,tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teško.

Nepoznati vozač automobila švedskih registracija je smrtno stradao, a troje ozlijeđenih prevezeni su u KBC Split.

Najteže je stradao muškarac, hrvatski državljanin mlađe životne dobi, koji je u životnoj opasnosti i podvrgnut je mjerama intenzivnog liječenja, izjavio je novinarima pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a Split, dr. Josip Krnić.

Objasnio je kako je riječ o opeklinama na većem dijelu dijela te u tim situacijama pacijent gubi tekućinu preko kože i izložen je velikoj šansi teških infekcija i septičkih stanja pa je to po život ugrožavajuće stanje

"Radimo sve u našoj moći i nadamo se da ćemo u idućih 48 do 72 sata moći dati više informacija o samom tijeku liječenja", rekao je dr. Krnić.

Druga osoba je, kako je izvijestio Krnić, također, hrvatski državljanin koji ima 40-ak godina, zaprimljen je s teškim ozljedama, a u ovom trenutku se nalazi izvan životne opasnosti,

Treća ozlijeđena osoba je francuska državljanka, koja je primljena s lakšim tjelesnim ozljedama, a nakon kraće obrade puštena je na kućnu njegu.

  • +31
Požar na odmorištu Mosor jug Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Kod svih troje ozlijeđenih riječ je o opeklinskim ozljedama koje variraju ovisno o postotku zahvaćenosti površine, rekao je dr. Krnić.

Za sada nepoznati vozač automobila švedskih registracija, koji je prouzročio nesreću, još nije identificiran.

U splitskom KBC-u se ne rade obdukcije ovakvih slučajeva te osoba koja je smrtno stradala u požaru na benzinskoj postaji nije dovezena u KBC, objasnio je Krnić.