građani, oprez!

Niz krađa u Zagrebu: Otuđeno više desetaka tisuća eura

11.05.2024 u 12:25

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izvijestila je u subotu o nekoliko krađa velike vrijednosti počinjenih u protekla dva dana i izvedenih na osobito drzak način, u kojima šteta iznosi po nekoliko tisuća, a u jednoj i nekoliko desetaka tisuća eura

Jučer su tako oko 10.30, u Križu, dva nepoznata počinitelja došla kod 65-godišnjakinje zbog lažnog interesa za kupnju domaće životinje pri čemu je jedan od počinitelja, dok je drugi razgovarao s oštećenom, iskoristio njezinu nepažnju i iz kuće otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura.

Na Trnju, u Poljičkoj ulici, nepoznata ženska osoba lažno se, pak, predstavila 81-godišnjakinji kao zaposlenica banke. Nakon što je lakomisleno povjerovala u lažnu priču o novcu, prema ranijem telefonskom razgovoru, oštećena je zaista i predala novac, a kasnije je shvatila da je prevarena, navodi zagrebačka policija Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

Također jučer, oko 10. 30 sati, u Dubravi, u Ulici Kneza Branimira, u trgovini, dva su nepoznata počinitelja uz verbalnu prijetnju počinila drsku krađu nad zaposlenicama te otuđili više parfema.

Prilikom bijega na jednog od počinitelja naletio je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka te su mu ispali otuđeni parfemi. Kradljivci su pobjegli, a zaposlenice trgovine su vratile parfeme.

Nešto kasnije, oko 13.30, također u Dubravi, u Ljubijskoj ulici, nepoznati počinitelj se lažno predstavio 83-godišnjoj vlasnici stana kao medicinski zaposlenik koji pruža usluge masaže. Nakon što ga je pustila u stan iskoristio je njezinu nepažnju te joj otuđio novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

Na isti je način krađa počinjena i dan ranije, u četvrtak u Susedgradu, a zagrebačka je policija prijavu zaprimila jučer.

Naime, oko 11.30, u Ulici Drage Gervaisa, nepoznati se počinitelj također lažno predstavio 74-godišnjoj vlasnici stana kao medicinski zaposlenik koji pruža usluge masaže. Nakon što ga je pustila u stan iskoristio je njezinu nepažnju te joj otuđio novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.