obavijestio kolege

Ordinirali po plažama, krali torbe, policajac izvan službe ih prijavio

17.07.2024 u 12:04

Bionic
Reading

Zbog 15 kaznenih djela krađe na plažama i jedne računalne prijevare, koje su počinili u posljednjih desetak dana, splitski su policajci uhitili maloljetnicu i 23- godišnjaka, doznaje se u sijedu u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj

Policajac izvan službe, koji je bio na plaži Ovčice, uočio je u ponedjeljak poslijepodne dvije osobe u krađi na plaži te o svemu obavijestio svoje kolege.

Policajci su na području Bačvica zatekli dvije osobe koje su odgovarale opisu koje im je dao kolega te utvrdili da se radi o maloljetnici i 23-godišnjaku kod kojih je pronađeno više mobitela i odjevnih predmeta.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su u posljednjih desetak dana na Bačvicama koristili nepažnju i odsutnost vlasnika te krali torbe i ruksake s osobnim stvarima, novcem i dokumentima.

"Uz to je utvrđeno da su s otuđenom bankovnom karticom obavili i transakciju, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 5500 eura. Protiv oboje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je 23- godišnjak priveden policijskom pritvorskom nadzorniku", kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.