ružan incident

Par napravio kaos u splitskom McDonald'su, a zatim su se okomili na strane radnike

12.10.2024 u 17:36

Bionic
Reading

U petak navečer, ispred McDonald'sa na Poljičkoj cesti, dogodio se incident u kojem su sudjelovali muškarac i žena. Tijekom ovog događaja, 36-godišnji muškarac fizički je napao nekoliko stranih radnika, dostavljača hrane, dok su čekali svoje narudžbe

Prema informacijama kojima raspolaže Dalmacija Danas, napadač je bio pod utjecajem alkohola. Videozapis koji je došao u posjed portala Dalmacija Danas prikazuje kako muškarac verbalno napada radnike, vrijeđajući ih, a potom i fizički napada jednog od dostavljača.

Nakon što je udario dostavljača, on mu je uzvratio. Muškarac je nastavio nasilje, udarajući i druge dostavljače, dok je također oštetio dostavljačka vozila udarcima nogom, rušeći ih na tlo. Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o ovom događaju.

Muškarac i žena završili u pritvoru

"U petak navečer, 11. studenog 2024. godine, oko 23:10 sati, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u poslovnici brze hrane. Muškarac i žena, pod utjecajem alkohola, nezadovoljni jer nisu dobili svoju narudžbu, počeli su vikati i zahtijevati povrat novca. Muškarac je ušao u prostor gdje se preuzimaju narudžbe, bacio kacigu u zid i nastavio s agresivnim ponašanjem.

Nasilje se nastavilo ispred objekta, gdje je muškarac srušio nekoliko motocikala i fizički napao četvoricu dostavljača hrane, od kojih je jedan zadobio lakše ozljede. Oboje su privedeni u policijsku postaju, gdje je 36-godišnjem muškarcu izmjerena koncentracija alkohola od 1,64 g/kg, a kod 29-godišnjakinje 1,34 g/kg. Smješteni su u pritvor do prestanka djelovanja alkohola", navodi policija.

Osumnjičeni pod istragom

Danas će biti provedeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenima. Muškarac će biti istražen zbog sumnje na kaznena djela nasilničkog ponašanja, prijetnje i oštećenja tuđe imovine, dok će žena biti ispitana zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U vezi s oštećenjem motocikala, proveden je očevid, a daljnja istraga će uslijediti nakon što vlasnici podnesu prijedlog za kazneni progon.