potjera u centru zagreba

Autom udario policajca pa se bježeći zabio u zgradu; policija ga silom izvlačila iz vozila

12.10.2024 u 14:17

  • +9

Potjera za kradljivcem vozila u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Dalmatinska ulica u centru Zagreba bila je poprište nesreće u subotu rano poslijepodne, a u njoj je ozlijeđen jedan policajac

Vozač je automobilom talijanskih oznaka udario policajca, a nakon toga je pokušao pobjeći. No, policija mu je prepriječila put u Dalmatinskoj ulici te se on zabio u zgradu.

Zagrebačka počlicija potvrdila je da je došlo do potjere za kradljivcom automobila.

Potjera za kradljivcem vozila u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

"Danas oko 12. 15 sati na Trgu žrtava fašizma u smjeru Trga bana Josipa Jelačića uočeno vozilo koje je dan ranije otuđeno. Na samom početku Ilice u smjeru zapada je pokušano zaustavljanje uočenog vozila, međutim tada u tom trenutku nepoznati vozač nije imao namjeru zaustavljanja već udara u kombi vozilo policije bez vidljivih obilježja. Zbog čega ipak staje. Policijski službenik s namjerom uhićenja vozača prilazi vozilu, a u trenutku kada ga hvata s ciljem izvlačenja iz vozila, vozač daje gas i nastavlja vožnju. U visini Tomićeve ulice policijski službenik se uspio osloboditi i pada na tlo.

U nastavku vožnje i pokušaja bijega dolazi do Frankopanske ulice gdje je prema zasad utvrđenom ugrozio tri pješaka, a u Dalmatinskoj se zabija u zgradu gdje ga policijski službenici Jedinice interventne i specijalne policije svladavaju uz uporabu sredstva prisile privode u službene prostorije policije.

Policijskom službeniku liječnička pomoć je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje će biti utvrđena težina ozljeda", objavila je policija.

'Vozač auta se očito bio zaključao u automobilu jer policajci nisu mogli do njega. Onda su razbili prozor i izvukli ga van', ispričao je jedan od svjedoka za 24sata.