osijek

Počinje suđenje policajcu koji je ubio 21-godišnju studenticu Mihaelu

04.07.2024 u 08:24

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Osijeku danas počinje suđenje policajcu Marku Smažilu (27) iz Osijeka, deset mjeseci otkako je pucnjem iz službenog pištolja usmrtio studenticu Mihaelu Berak (21)

To je izazvalo veliku pažnju javnosti kada se otkrilo da je policajac pokušao prikriti počinjeno tvrdeći da se djevojka sama upucala njegovim pištoljem. Ubrzo je utvrđeno da to nije istina, a Smažil je više puta mijenjao izjave o načinu na koji je djevojka stradala, javlja N1.

Pojavila se i sumnja da Policijska uprava osječko-baranjska, čiji je Smažil bio zaposlenik, štiti počinitelja kvalificirajući zločin blažom kategorijom od realne. Ipak, u konačnici je Smažil optužen da je nehotično usmrtio Mihaelu nespretnim rukovanjem pištoljem.

Prema optužnici, tereti ga se da je 20. rujna prošle godine oko 22 sata, u osječkom stanu koji je koristio, s namjerom da ubije Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac i nanio joj tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je odmah preminula. Predmet je delegiran sucu Mladenu Radičeviću, koji će predsjedati sudskim vijećem.