uznemirujuće!

Pojavila se snimka na kojoj HDZ-ov načelnik mlati vlasnicu kafića

12.07.2023 u 16:20

Bionic
Reading

Vlasnica kafića u Severinu Iva Milka Kramarić tvrdi da ju je proteklog vikenda verbalno i fizički napao načelnik Općine Severin Žarko Žgela. Sve se odigralo iza 23 sata u nedjelju, 9. srpnja.

Do incidenta je došlo kada je konobarica lokalnog kafića načelniku Žgeli odbila poslužiti piće zbog zatvaranja kafića, prepričala je vlasnica kafića Iva Kramarić.

Konobarica je nakon Žgelinih verbalnih ispada u pomoć pozvala vlasnicu, a kada je vlasnica stigla vidno pijani načelnik ju je fizički napao na terasi ispred kafića, što se vidi na snimci s nadzornih kamera.

"O svemu je upoznata policija kojoj upravo u srijedu predajem sve snimke. Želim sve to podijeliti s vašim čitateljima jer više nije normalno što načelnik Žgela radi meni i djelatnicama mog kafića", rekla je 28-godišnja vlasnica kafića Iva Milka Kramarić za bjelovar.live.

S navedenog portala kontaktirali su načelnika Žgelu koji je kazao kako na to sve ”nema komentar”.

U međuvemenu Mojportal.hr objavio je snimke s nadzornih kamera koje je spominjala vlasnica kafića. I oni su pokušali doći do Žgele, ali na njihov poziv nije odgovorio.

Iz HDZ-a su za bjelovar live naveli da osuđuju svaki oblik nasilja, ali i da je Žgela istupio iz stranke.

Incident u Severinu Izvor: Društvene mreže / Autor: Mojportal.hr

'Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja. Očekujemo pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica. Gospodina Žarko Žgela na vlastiti zahtjev istupio je iz članstva Hrvatske demokratske zajednice', stoji u odgovoru Mire Totgergelija, predsjednika Županijskog odbora HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske su potvrdili da su postupali u Severinu, te navode da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

"9. srpnja 2023. godine postupali smo u Severinu te su kriminalističkim istraživanjem za sada utvrđeni identiteti nekoliko počinitelja narušavanja javnog reda i mira, dok se i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdili svi sudionici navedenog događaja. Po završetku kriminalističkog istraživanja i zaprimanja bolničkih prijava i kvalifikacija povreda slijedi odgovarajuće pismeno izvješće nadležnom sudu", naveli su iz policije.

Slučaj je poslijepodne komentirao i Ivan Malenica, ministar pravosuđa, koji je osudio nasilje načelnika iz redova HDZ-a kazavši kako je istupanjem iz HDZ učinio jedini logičan potez.