OZLIJEĐEN I BRAČNI PAR

Policajac pijan skrivio prometnu nesreću u Slavoniji, bori se za život

25.08.2024 u 09:55

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći noćas na A3 kod Brodskog Stupnika dvije su osobe teško, a jedna lakše ozlijeđene, nesreću je skrivio 47-godišnji policijski službenik izvan službe, koji je i teško ozlijeđen i protiv njega je podnesena kaznena prijava, izvijestila je u nedjelju policija. Nesreća se dogodila desetak minuta iza ponoći. Policajac ima ozljede opasne po život

Policajac se, navodno pijan, vraćao s privatne zabave u Slavonskom Brodu, piše SBOnline. Očevidom je utvrđeno da je 47-godišnji policijski službenik izvan službe upravljao teretnim automobilom od istoka u smjeru zapada, dok se ispred njega u istom smjeru kretao teretni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak, a na mjestu suvozača nalazila se 67-godišnjakinja, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Četrdeset sedmogodišnji vozač nije držao potreban razmak krećući se iza vozila talijanskih registracija, te je prednjim djelom udario u stražnji dio teretnog vozila, nakon čega je 65-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom udarivši u središnju metalnu ogradu i smjerokazne stupiće.

Vozač iz drugog vozila, 65-godišnji vozač je teže ozlijeđen, dok je 67-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Intervenirali su i vatrogasci kako bi pomogli unesrećenima uz ekipu hitne medicinske pomoći Brodsko-posavske županije.

Policajac se nije zaustavio nakon prometne nesreće te je napustio mjesto događaja. Portal SBOnline neslužbeno doznaje da su ga, ubrzo nakon što je pobjegao, zaustavili na naplatnoj postaji gdje mu je pozlilo te je zadobio teške ozljede nakon prometne nesreće. Nakon kratkog vremena pružena mu je hitna medicinska pomoć u brodskoj bolnici.

Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja upućen je u osječki KBC. Navodno je došlo do napuknuća srčanih vena.

Policijski službenici su od 47-godišnjaka izuzeli potrebite uzorke (krv i urin) radi provođenja analize na alkohol, te također protiv njega podnose kaznenu prijavu zbog 'Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći', navodi se u priopćenju.

Nitko od ozlijeđenih osoba nije koristio sigurnosni pojas zbog čega policija protiv njih podnosi obavezni prekršajni nalog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dodaju iz brodsko-posavske PU.