VATRENE ULICE

[FOTO] Uhićena četvorica osumnjičenika, otkriveni detalji obračuna na Donjim Sveticama: 'Bila je to klasična sačekuša!'

07.12.2022 u 12:41

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izvijestila je da 'pod nadzorom' ima svu četvoricu osumnjičenika koji se dovode u vezu s pucnjavom na Donjim Sveticama, u kojoj je prijepodne ozlijeđen muškarac te se nalazi u bolnici i nije životno ugrožen

Trojicu od četvorice uhićenih nakon obračuna na Donjim Sveticama, u kojem je muškarac propucan kroz stopalo, policija je ubrzo pronašla na vrbovečkom području, dok je preostali priveden na zagrebačkoj Pešćenici.

Obračun koji je kulminirao pucnjavom i ranjavanjem dogodio se na Donjim Sveticama oko 11.20 sati nedaleko od zgrade Ministarstva obrazovanja.

U manje od sat vremena, policija je uhitila dvojicu muškaraca koji se dovode u vezu s obračunom, a dvadesetak minuta od toga uhićena su i preostala dvojica muškaraca. Jedan također na području Vrbovca, a drugi na području Peščenice, izvijestila je zagrebačka policija.

  • +9
Pucnjava na Donjim Sveticama Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Okolnosti sukoba i razlog pucnjave nisu poznati, a više podataka policija bi trebala objaviti nakon kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku.

Bila je to, kažu pak svjedoci za Jutarnji list, zapravo klasična sačekuša u kojoj je iz vatrenog oružja u stopalo ranjen 46-godišnji Nazif H. dok je izlazio iz dvorišta na ulicu, gdje ga je čekao tamni automobil pun muških osoba.

I dok su se za ranjenog muškarca pobrinuli djelatnici Hitne pomoći, koji su ga prevezli u KB Merkur na sanaciju ozljeda, zagrebački policajci su se digli na noge te su u nepuna dva sata ušli u trag potencijalnim kršiteljima zakona T. Z. (19), R. Z. (25), R. Z. (34) i D. Z. (21), inače članovima iste obitelji.