niz prekršaja

Ukradenim motorom vozio bez dozvole i u suprotnom smjeru jednosmjerne ulice

03.06.2024 u 13:41

Bionic
Reading

Na 15 dana zatvora sudac Općinskog prekršajnog suda u Splitu osudio je mladića (28) koji je ukrao motocikl i s njim počinio nekoliko prekršaja, doznaje se u policiji

Vozača na ukradenom motociklu policija je još u petak oko 14.40 sati zaustavila na području Splita.

Uhitili su ga i odveli u službene prostorije i nakon završenog kriminalističkog istraživanja nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu protiv njega podnijeli kaznenu prijavu.

Policija je otkrila kako je vozio moped prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije i to kolnikom Tolstojeve ulice u suprotnom smjeru jednosmjerne ulice.

Uz to prilikom vožnje mopeda nije koristio zaštitnu kacigu, a na pitanje policijskog službenika kod sebe nije imao ili nije želio dati na uvid osobnu iskaznicu.

Dodatnom provjerom je utvrđeno da mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izdano rješenje o nemogućnosti ishodovanja vozačke dozvole u roku od dvije godine, a utvrđeno je kako je ostvario obilježja čak četiri teška prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.