kako je biti Србин

Pupovac ljut zbog uništavanja ćiriličnih plakata: Ako treba, ubacit ćemo i traktore, ali njima idemo u Bruxelles

03.05.2019 u 13:22

Bionic
Reading

Zbog većeg broja uništenih i oštećenih predizbornih plakata sa sloganom ‘Znate li kako je bit Србин u Hrvatskoj’, kandidati Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) za evropske izbore održali su konferenciju za medije

'Želimo poslati poruke ohrabrenja jer poruke koje čujemo produbljuju strah i mržnju. Svima želimo reći: naši plakati su protiv straha, a za slobodu, naši plakati su protiv mržnje, a za oslobađanje', rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a, i naglasio da je porazna činjenica da ćirilica kao slavensko pismo ne može imati pravo građanstva u Hrvatskoj, pišu Novosti.

Podsjetio je na riječi pjesnika Dragutina Tadijanovića izrečene krajem 1990-ih, nakon što je netko skinuo ima kipara Vojina Bakića s njegove skulpture u centru grada.

‘Nekom je to ime smetalo pa ga je skinuo, ali nikom ne smeta što je to ima nekom moglo smetati’, citirao je Pupovac barda hrvatskog pjesništva.

Dodao je da je korištenje plakata i ćirilice izvrsna medijska domišljotina.

'Jeste ako je u pitanju sloboda. Neki kažu da danas u 2019. trebamo paliti traktore, ali ne plašite se, riječ je o crnim kukavicama', rekao je nositelj liste SDSS-a.

Upitan hoće li probleme s plakatima prijaviti policiji, odgovorio je da SDSS neće zvati policiju i podsjećati ih što je njihov posao.

'Dosta je da stvari iz politike prelaze u sferu policije, a vodeći ljudi zemlje trebali bi da kažu što ima pravo građanstva. Ako treba dopunit ćemo kampanju i s traktorima, ali nećemo ih okrenuti tamo gdje nas šalju, nego ćemo ići u Bruxelles. Neki, umjesto da se srame što je narod traktorima otišao u egzodus, bi i preostali dio srpskog naroda tjerali na traktore', poručio je Pupovac.