'Astronautska kuharica: Priče, recepti i više' izašla je na Dan zahvalnosti i puna je tajni orbitalne kuhinje
'Oduvijek sam htio napisati knjigu o povijesti hrane u svemiru, a urednici su htjeli kuharicu', kaže autor Charles Bourland
Piloti šatla Atlantis koji se danas vraćaju na Zemlju na Dan zahvalnosti jeli su termostabiliziranu piletinu. Njihovi kolege koji duže ostaju planiraju puricu sa svim prilozima.
'Odlično je što imamo hranu iz svake od zemalja s kojima surađujemo', kaže Nicole Stott, inženjer koji se brine za manevriranje svemirskom stanicom.
'Astronautska kuharica' sadrži desetke jela iz Bourlandovog tridesetogodišnjeg repertoara dok je bio glavni svemirski kuhar za NASA-in program. To uključuje biftek s roštilja i koktel od škampa – omiljena astronautska jela
Osim Bourlandovih recepata, kuharica sadrži i anegdote o obrocima u bestežinskom stanju, nekoliko dodatnih recepata slavnih svjetskih kuhara i pogled u budućnost hrane u svemiru.