ASCENDENT U AKCIJI

Evo kako podznak utječe na znak Lava

16.08.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon solarnog znaka, podznak ili ascendent drugi je najvažniji faktor koji određuje astrološki profil ličnosti. To je zodijački znak koji se nalazi na istočnom horizontu u trenutku rođenja. Tko je rođen oko svitanja, ima isti solarni znak i podznak, a tko je rođen predvečer, ima podznak u suprotnom znaku od solarnog. Za precizno izračunavanje podznaka nužno je poznavati točno vrijeme i mjesto rođenja i konzultirati posebnu tablicu ili se poslužiti računalnim programom

Lav - Ovan u podznaku

Ima višak energije i velik ego, ali nije nužno pohlepan i sebičan, već samo jako drži do sebe. Vrlo je ambiciozan i želi ostati zapamćen ako ne globalno, onda barem u užoj okolini. Spremno prihvaća rizike i dobro se oporavlja od mogućih gubitaka.

Lav - Bik u podznaku

Iskren je i nepokolebljiv u svojoj odanosti. Njegova privrženost partneru, prijatelju, poduzeću i koječemu može se doimati romantično, ali i zamorno. On želi da i njegova okolina u tom pogledu bude lojalna i stabilna poput njega. To je većini nedostižno, no on to smatra uvjetom suživota.


Lav - Blizanci u podznaku

Vrlo živahan i druželjubiv pojedinac. Voli biti u tijeku, prati modu, lako sklapa poznanstva i čavrlja o raznim temama. Okolini se može činiti da je površan i da ga ništa ne može dugoročno povrijediti ni oduševiti. No mnogi od njih skrivaju meku točku, za koju doznaju samo oni koji su s njima dugo bliski.

Lav - Rak u podznaku

Manje izlazi i sporije se zbližava s neznancima nego prosječan Lav. Većinom je ugodan i popularan u društvu, ali i tajnovit u pogledu svojih planova. U poslu je individualac koji se najradije oslanja na sebe iako okolina može imati dojam da je otvoren za suradnju.

Lav - Lav u podznaku

Dvostruki Lav! S njim nema igre. Ne može ga se ne primijetiti, jer je redovno glasan i poklanja mnogo pažnje svojoj vanjštini. Trudi se dobro sakriti slabosti i uvijek pazi da je u pravom društvu i na pravom mjestu kako bi uvećao ili barem zadržao ugled.

Lav - Djevica u podznaku

Posjeduje kreativan i kritički um koji voli izazove pa ga se najčešće može vidjeti da gorljivo raspravlja u društvu raznih intelektualaca. Na okupljanjima voli biti u središtu pozornosti, ali je u privatnim odnosima malo povučeniji i podozriviji od klasičnog Lava.

Lav - Vaga u podznaku

Inteligencija, komunikativnost i znatiželja riječi su koje najbolje opisuju ove ljude. Um im je stalno aktivan, sve ih zanima i gladni su novih saznanja. Imaju širok krug poznanika, vole kraća putovanja i sjajno se snalaze u umnom radu. Popularni su i u društvu s njima nikad nije dosadno.

Lav - Škorpion u podznaku

Krasi ih snažna osobnost i karizma koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ambiciozni su i žele biti uspješni i cijenjeni, što im najčešće polazi za rukom. Odvažni su i gorljivo se bore za svoje ciljeve i ljude koje vole. U intimnim su odnosima zahtjevni, jer očekuju potpunu predanost.

Lav - Strijelac u podznaku

U ovoj sjajnoj kombinaciji do izražaja dolaze energičnost i kreativnost. Vrlo su hrabri i otporni te se često zalažu za teško ostvarive ciljeve. Poštenje, pravda i držanje obećanja osobine su koje najviše cijene. Klone se monotonije i kad god mogu upuštaju se u pustolovine i putovanja.

Lav - Jarac u podznaku

Ovo kombinacija znakova daje vrlo snažnu osobnost i značajan javni ugled. Uživaju u javnoj pozornosti i trude se popeti visoko na društvenoj hijerarhiji. Najčešće su materijalistički nastrojeni te su spremni učiniti sve da bi postigli svoje ciljeve. Ponekad izazivaju strahopoštovanje.

Lav - Vodenjak u podznaku

Ovaj Lav vrlo je uvjerljiv sugovornik i pomalo osobenjak. Voli iznenaditi okolinu, davati savjete i poticati ljude na akciju. Teško ga je nadmašiti u diskusiji ili obeshrabriti prijetnjama. Najosjetljivija mu je točka ljubav pa mu iskustva na tom planu zahvaćaju sva životna polja.

Lav - Ribe u podznaku

Sastavljeni ste od suprotstavljenih energija vatre i vode. Vaše snažne emocije snažne remete vam psihičku ravnotežu. Okolina jako djeluje na vas pa se teško odupirete tuđim utjecajima. U duši ste željni akcije i društva, no kad ste među neznancima, do izražaja dolazi vaša suzdržanija riblja komponenta.