Nakon posljedica izbijanja kravljeg ludila u Kanadi grupa stočara iz područja Alberte počela je pojiti krave vinom i tako stvorila novi proizvod. Njihova govedina uspoređuje se s čuvenom japanskom govedinom kobe
Uzgajivač stoke Bill Freding kaže kako je njegova ideja dodavanja vina u jelovnik krava prošle godine postala stvarnost, a nada se da će time dobiti proizvod poput japanske govedine kobe od kravawagyu koje dan prije klanja hrane pivom, a zatim ih masiraju sakeom.
U Japanu govedina kobe zbog svoje mekoće i teksture košta i do 100 dolara po odresku. Kanadski gastronomski stručnjaci smatraju da novi kanadski proizvod ne zaostaje mnogo za japanskim.
Sam Bill Freding opisuje svoju govedinu slađom i crvenijom te mrvicu mekšom od uobičajenih proizvoda. Krave dobivaju vino kao dodatak u hranu tek u zadnjih 90 dana prije klanja.
Iako se radi o velikoj količini vina, litra po glavi i nije tako puno s obzirom da se radi o govedima. Na njihovu veličinu, po procjeni vlasnika, radi se o ekvivalentu čaše vina koju ljudi uglavnom popiju za ručak.
Kanadska mesna industrija oduševljena je Fredingovom idejom i zainteresirana je za kupovinu rebara i odrezaka. Bill Freding nada se da će njegov proizvod otvoriti mnoga vrata koja su se zatvorila nakon izbijanja kravljeg ludila prije nekoliko godina.