NOVI KRVAVI TREND

Postanite mesar u večernjoj školi

02.09.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Recesija je mnoge Britance odvela iz restorana u vlastite kuhinje te su se počeli zanimati za neka zdravoseljačka umijeća. Kako, recimo, raspoloviti svinju ili isjeckati rebarca. U Londonu odsada možete postati mesar na večernjem tečaju

Trendovi samouzgoja na Otoku su dobili uzlaznu putanju te u zadnje vrijeme ekipa sve u sedamnaest uči kako uzgajati pčele, saditi povrtne kulture ili kako razrezati komad praseta. Ginger Pig je samo jedna od mesnica koje su otvorile svoje večernje škole za sve željne znanja o trančiranju svinjskih ili goveđih polovica.

Za sitnu cijenu od 1000 kuna za tri sata polaznici uče o mesu, kako ga rezati, kako napraviti filete, rasjeći rebarca, but, i na kraju svoj komad mesa mogu odnijeti kući.

Kao predavač u školi radi i mladi Slovenac Borut Kozelj, koji kaže da je biznis eksplodirao: 'Sve više ljudi želi kuhati kod kuće za vrijeme recesije, jesti svježije meso te znati gdje se proizvodi.'

Dvadesetdvogodišnji Mark, jedan od polaznika mesarske večernje škole, kaže da je mu je to bio poklon od cure: 'Ideja da naučim mesarski zanat činila joj se izuzetnom i tako sam završio ovdje.'

Inače tečaj u Ginger Pigu prošli su mnogi bankari, pravnici i zubari, a voditelj mesnice Perry Barlett kaže da imaju i jako puno djevojaka.

U planu je izgradnja veće učionice koja bi mogla primiti i do dvadeset polaznika umjesto dosadašnjih desetak. Također očekuju navalu wannabe mesara u tjednima pred Božić.