vruće...

Meteorolozi svima u Dalmaciji poručuju: Skidajte se do kraja!

02.08.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Službena stranica Državnog hidrometeorološkog zavoda ima poruku za sve koji se nalaze na području srednjeg Jadrana - najugodnije bi vam bilo bez odjeće

Što manje odjeće na sebi, to će nam biti ugodnije. Zvuči jednostavno, no čak i na obali teško je izvedivo jer će vas neki od komunalaca zaduženih za nadzor ponašanja u gradovima na obali oglobiti zbog golotinje.

U situacijama poput ove toplinske kataklizme u kojoj se trenutno nalazimo nije nam potreban nikakav hidrometeorološki zavod da nam kaže kako je neizdrživo vruće te kako bi se trebali držati hlada, piti puno tekućine te zatvoriti u neku klimatiziranu prostoriju što je prije moguće. Ipak, povremeno je potrebno provjeriti službene stranice u ovom slučaju DHMZ-a, čisto kako bismo pronašli ‘svjetlo na kraju tunela’, naznaku nešto hladnijih temperatura od ovih plus 40 kojima se opasno približavamo.

Pregledavajući stranice DHMZ-a naišli smo na zanimljiv odjeljak, vezan uz ‘prognozu osjeta ugode’. DHMZ isti osjećaj gradira ocjenama od -4 do 4, gdje -4 predstavlja iznimno hladno, a +4 iznimno vruće vrijeme.

Uz svaku od ocjena stoji preporuka, a ona uz trenutnu situaciju na području srednjeg Jadrana, koja trenutno iznosi +4, kao preporučenu odjeću navodi - ‘najbolje bi vam bilo bez odjeće’.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz