Topli dani i večeri, godišnji odmori te čaša dobrog vina u dobrom društvu ljetni su imperativi. Izbor savršenog vina ima pritom jednu bitnu stavku – mora vam ugasiti žeđ i osvježiti vas kada vremenska prognoza osvježenje ne obećava. Najbolji su izbor blaga i ležerna vina, više kiselkasta nego slatka, kako od njih ne biste dodatno ožednjeli, a nije naodmet ni blaga voćna aroma koja će vam zagolicati osjetila za savršen užitak
Spremate li se na more ili u planine, više se ne trebate mučiti ni s tim kako ćete svoje omiljene butelje ponijeti sa sobom – možete ih naručiti na željenu lokaciju i uživati u potpuno bezbrižnom odmoru!
Toljanić, žlahtina 2015.
Zlatno-zelenkasto lagano vino, svježe arome s notama limete, ananasa, ljubičica i pokošene trave - ako vam ovo vino zvuči savršeno za ljetne večeri, potpuno ste u pravu.
Žlahtina je autohtona hrvatska sorta, a obitelj Toljanić s ljubavlju je uzgaja na 120 hektara vrbničke doline na Krku – nje ni čudno što ovo vino onda ponosno nosi zaštićenu oznaku 'Izvorno Hrvatsko'.
Ivančić, rizvanac 2014.
Rizvanac, zvan i Muller-Thurgau, poznata je sorta u sjevernim dijelovima Europe, a mladi vinar Krešimir Ivančić uzgaja je na obroncima Plešivice. Pri izradi vina koristi proces hladne maceracije koja ovoj sorti daje zaokruženo tijelo i ističe njene prirodne arome.
Osvježit će vas već i pogled na čašu ovog žućkasto-zelenog rizvanca, a osvojit će vas svojim cvjetnim mirisom i voćnim notama marelice, breskve, jabuke i crnog ribiza.
Ukratko, ovo je vino koje ćete uvijek htjeti čašu više.
Josić, graševina superior 2014.
Još jedna poznata sorta na ovim prostorima svakako je graševina, a u ljetnim mjesecima odličan je izbor ona obitelji Josić, osječke vinarije koja je krajem prošlog tisućljeća kupila podrume iz 1935. gdje proizvodi vina koja su brzo našla svoje mjesto u srcima i čašama ljubitelja dobre kapljice u državi i inozemstvu.
Riječ je o omiljenom slavonskom vinu posebno popularnom među mladom publikom, a odlikuje ga zelenkasto žuta boja koja s vremenom dobiva zlatni odsjaj. Okus joj je pun i kiselkast, što je s notama zelene jabuke meda, gljiva i marelica čini iznimno zanimljivim i osvježavajućim izborom. S vinima Josić teško ćete pogriješiti!
Graševina Galić 2015.
Najpoznatija regija u kojoj se uzgaja graševina ipak je Kutjevo, gdje na požeškim brežuljcima grožđe uživa u blagoj klimi okupano suncem. U ovoj boci naći ćete samo stopostotnu graševinu pomno odabranu s najboljih lokacija ovog područja.
Vrhunsko suho vino iz vinarije Galić podsjeća na ananas, zelene jabuke i domaće vinogradarske breskve, a poseban začin su arome sušenog sijena i kamilice.
Jerković, kujunđuša 2015.
Zelenkasto-žutu kujunđušu Jerković odlikuju blag oku i aroma koja, a podsjeća na citrus, breskve, sol i list rajčice, što je čini odličnim izborom za tople dane.
Vinarija iz koje dolazi smještena je u Runovićima u Imotskom, predjelu koji je poznat po vinarstvu još od doba drevnog Rima. Proizvode samo dvije sorte, obje autohtone – uz cijelu kujunđušu tu je i crvena rudežuša.
Vino na kućnom pragu
Naručite vina po svom izboru u Wine & More, hrvatskom startupu koji promovira najbolja hrvatska vina diljem države i u inozemstvu. Osim što ondje možete naći i naručiti odlične butelje koje će vam dostaviti na kućni prag, možete biti i dio zajednice ljubitelja vina i svojim angažmanom skupljati bodove i tako ostvariti razne prednosti.
Vaša idealna butelja je samo nekoliko klikova daleko!
Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji tima Tnative tportala u suradnji s Wine & More kao dio sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.