ŽELI POMOĆI

Angelina jednostavno nije mogla sakriti suze

11.06.2014 u 21:53

  • +2

Angelina Jolie

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Lefteris Pitarakis/Pool

Bionic
Reading

Holivudska glumica Angelina Jolie sudjeluje na četverodnevnom summitu u Londonu o okončanju seksualnog nasilja te je pokazala svoju doista emotivnu stranu

Angelina Jolie kao posebna izaslanica UN-ova Visokog povjerenstva za izbjeglice sudjeluje na četverodnevnom summitu o okončanju seksualnog nasilja u Londonu od 10. do 13. srpnja, a cilj mu je zaštititi žene, djecu i muškarce od silovanja i seksualnih napada u ratnim područjima.

Na summit je Angelina stigla zajedno s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom te su obećali poduzimanje konkretnih poteza u vidu pomoći žrtvama te kažnjavanja odgovornih. 39-godišnja Angelina četverodnevnu konferenciju u Londonu posvetila je žrtvi silovanja koju je upoznala u BiH, a svoju doista emotivnu stranu pokazala je pozdravljajući obožavatelje, ali i tješeći žrtve nasilja u drugom danu konferencije.

Odjevena u široke sive hlače visokog struka te bijelu bluzu stigla je u društvu aktivistice i mirotvorke Neeme Namadam. Susreti sa žrtvama seksualnog nasilja potresli su je te Angelina jednostavno nije mogla suspregnuti suze. Pred kamerama je potom rekla kako konferenciju želi posvetiti žrtvi seksualnog nasilja koju je upoznala u Bosni.

'Osjećala je kao da nema pravde, a nakon što je na cesti slobodnog vidjela muškarca koji ju je silovao osjećala se napuštenom od cijeloga svijeta. Ovaj dan je za nju', rekla je Angelina i dodala da je poželjela pomoći nakon što je upoznala žrtve seksualnog nasilja te poslušala njihove strašne priče i zapitala se što ona sama može učiniti kako bi im pomogla.