ZVIJEZDA DOBRA SRCA

Angelina Jolie počela prodavati svoj nakit

02.04.2013 u 11:35

Bionic
Reading

Angelina Jolie otvorila je u Afganistanu već drugu školu za djevojčice, a planira financirati još takvih ustanova od novca koje će prikupiti prodajom linije nakita koju je dizajnirala

Angelina Jolie, ambasadorica dobre volje Visokog povjerenstva Ujedinjenih naroda za izbjeglice, financirala je osnovnu školu za djevojčice na području izvan Kabula u kojem je puno izbjeglica, piše stranica E! Škola educira tri stotine djevojaka, a otvorena je u studenom prošle godine.


Jolie je također financirala djevojačku školu u istočnom Afganistanu koja je otvorena 2010.

Stranica E! piše kako Jolie planira financirati još škola a sredstva će prikupiti prodajom linije nakita koju je dizajnirala s draguljarom Robertom Procopom. Taj je draguljar dizajnirao zaručnički prsten kojom je glumicu zaprosio njezin partner Brad Pitt u travnju 2012.

'Uživali smo dizajnirajući ovaj nakit, ali smo bili posebno inspirirani znajući da naš rad također služi zajedničkom cilju zbrinjavanje djece', kaže Angelina Jolie.

Na Procopovoj web stranici piše kako su prva sredstva iz njihove zajedničke suradnje, posvećena zakladi Partnerstvo za edukaciju djece u zonama sukoba koju je osnovala Jolie, namijenjena izgradnji škole u Afganistanu.

Na stranici Style of Jolie objašnjava se da nova kolekcija uključuje verzije crne i zlatne ogrlice koju je glumica 2010. nosila na premijeri svog filma 'Salt', zatim zlatnu ogrlicu, prsten od crvenog zlata, naušnice i narukvice. Cijene nakita nisu objavljene.

Procop je izjavio kako mu je bila čast kreirati ovu liniju s Angie, jer oboje vjeruju kako svako dijete ima pravo na obrazovanje.

Angelina Jolie nije prva zvijezda koja otvara škole u siromašnim i ratom zahvaćenim područjima. Oprah Winfrey Madonna financirale su izgradnju škola u Južnoj Africi i Malaviju. Madonnin je projekt izazvao velike kontroverze zbog troškova i lošeg upravljanja, dok je djelatnik škole koju je financirala Winfrey uhićen na temelju optužbi za napad i zlostavljanje učenika, piše Reuters.