Zlatom nagrađen Barcaffe India Single Origin
Na ovogodišnjem Međunarodnom natjecanju u degustaciji kave, koje je održano sredinom listopada 2021. godine, u organizaciji Međunarodnog instituta za degustaciju kave (International Institute of Coffe Keys), Barcaffè espresso osvojio je zlato za Barcaffè India Single Origin. To je već 11 medalja za Barcaffe espresso na ovim natjecanjima koja se održavaju svake godine.
Suci ovogodišnjeg natjecanja ocijenili su najbolje kave na svijetu. Učinili su to u skladu s najvišim standardima senzorske analize. Ovi stručnjaci za kavu ocijenili su ga na temelju nekoliko kriterija: zaokruživanje okusa, intenzitet arome, struktura i postojanosti pjene.
Najbolji poznavatelji i ljubitelji espresso kave uživali su u mirisu i prvom okusu, pa sve do završne note. Za njih kava nije samo još jedna svakodnevna navika, već i znanost, vještina i umjetnost u jednom. Zbog toga se sve više okrećemo kavama s jednim podrijetlom koje potječu iz određene zemlje ili regije s prepoznatljivim okusom i aromom tog zemljopisnog područja. U Indiji, zemlji poznatoj po bogatoj kulturi i raskošnim okusima, kava se uzgaja u hladu i često se sadi zajedno s raznim začinskim biljem kao što su kardam, cimet, klinčić ili muškatni oraščić. Na taj način dobiva specifičnu aromu, koju se lako može prepoznati i okusiti. Barcaffè India Single Origin ima karakterističan, jak okus sa srednje izraženom kiselošću i ugodnom završnom notom začina i kakaa te se izdvaja od ostalih po posebnom okusu.
Barcaffe kao jedna od najvažnijih regionalnih brandova u espresso svijetu, uči i prenosi svoju ljubav prema kavi. Posvećen je odabirom samo najkvalitetnijih proizvoda za svoje potrošače. Nakon što prepozna svoj okus među Barcaffè kavama, lako će se prepoznati u moru drugih okusa. Intenzivno i jedinstveno, daje čarobno obećanje koje se ispunjava u svakoj šalici.
O organizatoru:
International Institute of Coffee Tasters (IIAC), je neprofitno udruženje podržano samo članarinama i osnovano je 1993. godine u svrhu sastavljanja i širenja naučnih metoda za senzornu procjenu kave.
Uvijek se fokusirao na espresso, simbolom napravljenim u Italiji, usavršavajući određeni način ustajanja. Od svog osnutka, IIAC je proveo stotine licenciranih tečajeva kušanja kave uz prisutnost operatera i ljubitelja kave iz cijelog svijeta. Tijekom svojih aktivnosti pretraživanja IS-a, uz podršku znanstvenog odbora na visokoj razini, IIAC je usavršio šalicu s gumbima koja optimizira procjenu espressa, dok provodi važne studije o korelacijama između oznaka kvalitete otkrivenih kemijskom analizom i senzornim svojstvima kave.