jedinstvenog dizajna

Bottega Veneta ima novu 'it' torbicu na modnoj sceni; kada ju pogledate, bit će vam jasno zašto

30.11.2022 u 09:32

Bionic
Reading

Zahvaljujući britanskom dizajneru Danielu Leeju talijanska modna kuća Bottega Veneta postala je tvornicom najpoželjnijih torbi na modnoj sceni, a njegov nasljednik, Belgijac Matthieu Blazy, uspio je kreirati novu it torbu s impresivnom vojskom slavnih obožavateljica

Gotovo godinu dana prošlo je otkako je funkciju kreativnog direktora modne kuće Bottega Veneta preuzeo Belgijac Matthieu Blazy, a modnu javnost već je uspio oduševiti svojom prvom kolekcijom za talijansku kuću namijenjenu aktualnoj sezoni jesen/zima.

Pariški dizajner u aktualnoj kolekciji predstavio je svježu ponudu torbi realiziranih u prepoznatljivom intrecciato tkanju, uključujući napuhane torbe clutch i goleme modele s detaljem čvora umjesto konvencionalne ručke. Blazyjev model torbe koji je zaradio najveću pažnju modne javnosti nosi naziv Sardine zahvaljujući metalnoj ručki u obliku ribe.

PREDSTAVLJENA U MILANU

Dominacija Bottege Venete: Ovako izgledaju komadi iz nove kolekcije popularnog brenda

Pogledaj galeriju

Od puštanja u prodaju, ova torbica senzacionalnog izgleda pronašla se u rukama brojnih poznatih ljubiteljica mode na čelu s Kendall Jenner.

Jedna od najplaćenijih manekenki današnjice među prvima ju je isfurala ovoga ljeta kada se s njom u ruci pojavila na finalu US Opena u New Yorku, a ovih dana pohvalila se njezinom crnom verzijom na ulicama Los Angelesa.

  • +3
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: Alix Newman / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim američke it djevojke na čari torbice Sardine pale su i dame poput zvijezde ‘Krune’, Elizabeth Debicki, glumica Chloë Sevigny i britanski supermodel Rosie Huntington-Whiteley.

Po cijeni od oko 21 tisuću kuna u prodaji se nalazi u pet neutralnih boja, a sudeći po nadolazećoj Blazyjevoj kolekciji za Bottegu Venetu, na proljeće stiže i u limun žutoj.

Torbica Sardine nasljednik je još uvijek iznimno popularne torbice Jodie koju je za talijanski brend kreirao njezin bivši dizajner, Britanac Daniel Lee kojeg od sada gledamo u ulozi kreativnog direktora modne kuće Burberry.