za opuštanje i uživanje

Boutique frizerski salon koji odiše gradskim šarmom – JO.SALON

08.07.2024 u 10:26

Bionic
Reading

Maja Merlić Ilić potpisuje interijer ovog boutique frizerskog salona

Često čujemo kako je kosa poput nevidljive krune. Kada je kosa zdrava i njegovana, osjećaj samopouzdanja ne izostaje, a odlazak u omiljeni salon postaje najdraži ritual i svaki temin se čeka s uzbuđenjem. Danas su frizerski saloni puno više od mjesta gdje se klijenti šišaju ili bojaju. To su mjesta na kojima nastaje čarolija koju je teško opisati riječima, a zadovoljstvo koje osjećamo pri izlasku, nemoguće je kupiti.

Upravo takvo mjesto je i novi JO.SALON, o kojem je vlasnik i poznati hair stylist Josip Mirković, dugo sanjao. Napokon mu je želja postala stvarnost i nakon dugogodišnjeg predanog rada, brojnih natjecanja, edukacija u Hrvatskoj i izvan nje, ovo je bio sasvim jedan prirodan korak. Status 'color me' edukatora i frizera za Kevin Murphy stekao je u zagrebačkoj Fabuli de Formi.

'Kod mog rada na klijentu je najvažniji individualan pristup, smatram da svatko ima svoju frizuru koja mu savršeno stoji samo je bitno dobro izabrati, copy-paste nikad ne dolazi u obzir, ali inspiracija uvijek. Najveća strast u frizerstvu su mi bojanje i stiliziranje kose, obožavam što tehnički u frizerstvu šišanje, bojanje i stiliziranje je totalno različito jedno od drugog, trenutak gdje se sve tri komponente spajaju me oduševljava i kako jedan bez drugog ne može. Želim da moji klijenti u salonu dobivaju punu uslugu od savršene frizure do opuštanja u lijepom ambijentu, zbog toga sam odlučio u projekt otvaranja uključiti arhitekticu Maju Merlić' – dodaje Josip.

Interijer salona je dizajnirala arhitektica Maja Merlić Ilić, koja je kombiniranjem elemenata minimalizma suptilno spojila s gradskim šarmom. Prostor salona je otvoren s visokim stropovima koji naglašavaju osjećaj prostranosti. Zidovi su obojeni u pastelne nijanse, poput boje pijeska i mente, koje stvaraju umirujući ambijent. Ova paleta boja ne samo da vizualno proširuje prostor, već i čini interijer privlačnim kada se gleda kroz izlog, stvarajući skladnu vizualnu povezanost s užurbanom ulicom.

Korištenje drva, retro keramičkih pločica i kože u interijeru dodaje toplinu i teksturalni kontrast hladnim i minimalističkim površinama, dok nepravilni oblici custom ogledala i moderne umjetničke instalacije Kristijana Žakića dodaju dinamiku i individualnost prostoru.

Ovdje dizajn interijera služi kao savršena pozadina za opuštanje i uživanje, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo u srcu Zagreba, na adresi Republike Austrije 38.