POPUT SLAVNIH DAMA

Brišu godine: Ovi tonovi kose idealni su za osvježenje looka

21.05.2023 u 16:21

Bionic
Reading

Dolaskom toplijih dana mnogi požele promjenu looka, stoga su se i Jessica Alba, Daisy Edgar-Jones i Jessica Chastain odlučile za efektne svjetlije nijanse kose

Ulaskom u novu sezonu obično poželimo promjenu imidža, a neki se odlučuju ne samo za novu frizuru, već i promjenu boje kose, bilo da se radi o osvježenju pramenovima, bilo o nekoj posve novoj nijansi.

Jesensko-zimski mjeseci tako su tradicionalno više u znaku tamnijih nijansi poput bogatih tonova smeđe, čokoladne, tamnog kestena, lješnjaka...

Za proljetno-ljetne mjesece mnogima su pak draže svjetlije boje kose koje uključuju široku paletu od toplih karamel tonova pa do platinastih i blond nijansi.

U posljednje vrijeme nekoliko se poznatih dama odlučilo za promjenu looka, što se pokazalo punim pogotkom.

  • +5
Jessica Alba Izvor: Profimedia / Autor: Michael Simon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jessica Alba je tako za svoju osvježenu nijansu svijetlosmeđe dobila bezbrojne komplimente. Još donedavno mladolika glumica imala je tamnosmeđu boju kose, no sada je odlučila posvijetliti pramenove i vratiti se na nijansu koju je nosila i ranije. Svijetli pramenovi u medenoj nijansi odlično joj pristaju, a cool frizuru nadogradila je popularnim 'zavjesa' šiškama te stepenasto ošišanom frizurom stiliziranom u blage uvojke.

Ništa manje cool nije bila ni nova frizura britanske glumice Daisy Edgar-Jones ('Normalni ljudi'), koju je za potrebe njezine nove uloge osmislio poznati frizer David Inman.

Njezina nova boja kose savršena je nijansa zlatnoplave i savršeno komplimentira njezinom tenu - vrlo šarmantno i chic.

Među slavnim damama koje su se odlučile za svjetlije tonove je i hvaljena glumica Jessica Chastain, a ona je na nedavnoj Met Gali mnoge šokirala preobrazbom u platinastu plavušu.

Crvenokosa ljepotica izgledala je očaravajuće i s tom bojom kose, iako se najvjerojatnije radi samo o vrlo efektnoj perici.

Za Jessicu, koja je izrazito svijetlog tena i plavih očiju, ova se nijansa pokazala odličnim rješenjem, no za dame s nešto tamnijim tenom preporučuju se suptilnije varijante, poput pramenova boje karamele ili meda, nešto na tragu raskošnih prirodnih pramenova kakve godinama nosi Jennifer Lopez.