CRNO-BIJELA RASKOŠ

'Emily u Parizu' vratila se na male ekrane, a o ovom izdanju sada svi govore

22.08.2024 u 13:46

Bionic
Reading

Četvrta sezona hit serije 'Emily u Parizu' ovih dana stigla je na Netflix, a njezina glavna junakinja i ove sezone privlači pozornost upečatljivim modnim odabirima

Četvrta sezona popularne Netflixove serije 'Emily u Parizu' stiže u dva dijela, prvi već 15. kolovoza, a drugi slijedi 12. rujna. Modne kombinacije glumačke postave i dalje su jedna od glavnih atrakcija.

Njezina glavna junakinja Emily Cooper (Lily Collins) ponekad djeluje nezrelo, no njezina modna odvažnost i životne avanture u Parizu i dalje su magnet za gledatelje.

  • +25
Emily u Parizu Izvor: Promo fotografije / Autor: Netflix

U trećoj epizodi nove sezone Emily stiže na maskenbal, a njezino izdanje posebno je upečatljivo. Kreativni direktor brenda Nine Ricci, dizajner Harris Reed, za glavnu junakinju Netflixove hit serije stvorio je i efektnu, crno-bijelu haljinu na pruge, s dodatkom predimenzioniranog šešira.

Kako je svojedobno otkrio u razgovoru za Vogue, glumicu Lily Collins upoznao je 2022. godine, kada je prvi put preuzeo brigu o modnoj ostavštini francuske dizajnerice.

'Lily je ušla u ured i sjećam se da sam joj pokazao arhivu, pruge i crno-bijelu paletu .Poslala je neke slike Marylin Fitoussi, kostimografkinji u seriji, i bila je jako uzbuđena', izjavio je Reed.

Emily na balu pod maskama

Kada je trebalo stvoriti zadivljujući look za Emily u četvrtoj sezoni Pariza, Marylin Fitoussi i Lily Collins su se prirodno okrenule Harrisu Reedu. Kostim koji je stvorio za potrebe serije prvenstveno je inspiriran kultnim crno-bijelim maskenbalom Trumana Capotea održanim 1966. godine.

'Moja je misija bila stvoriti izgled koji je impresivan, sa snažnim dojmom, stvoriti nešto kultno. Volio sam gledati arhivske snimke bala. Ideja je bila zauzeti što više prostora arhitektonskim oblicima', istaknuo je.

Reedova kreacija za Emily podsjeća na crno-bijelu prugastu haljinu koju je na spomeutom balu nosila kći Babea Paleya, Amanda Carter Burden, a također je inspirirana haljinom kakvu je u filmskom mjuziklu 'My Fair Lady' nosio lik Audrey Hepburn .

'Bilo je očito da će Audrey Hepburn biti glavna inspiracija za ovaj Emilyin izgled u seriji, pa sam znao da ga moramo učiniti dramatičnim dodavanjem šešira', otkriva dizajner.

Holivudska inspiracija

Harris Reed naposljetku je odlučio kombinirati i modernizirati izgled koji je utjecao na njega: kreirao je grafički catsuit koji je upario s voluminoznom plaštom, dok detalj šešira, ostaje vjeran Reedovoj maksimalističkoj estetici.

'Bio je to nezaboravan trenutak. Bilo je lijepo jer se sve dogodilo organski. Jako se poistovjećujem s Emily, koja je Amerikanka u Parizu. Uvijek ima velike snove i uvijek radi stvari na svoj način', zaključuje.