slip suknje

Favorit sezone: Ove neodoljivo udobne suknje nosit ćete od jutra do mraka

10.08.2024 u 10:36

Bionic
Reading

Slip haljine desetljećima su modni favorit u ljetnim mjesecima, a ove sezone po popularnosti bi ih mogla zamijeniti njihova savršena alternativa iz 90-ih

Nakon što su godinama bile u sjeni lepršavijih midi modela i zavodljivih minica, elegantne slip suknje u ljeto 2024. vraćaju se u punom sjaju, spremne za dominaciju u stajlinzima ulične mode te kao protagonisti ljetnih svečanih outfita.

Izvorno nošen ispod suknji ili haljina kao sloj koji štiti od prozirnosti, ovaj lagani i fluidni modni komad spreman je napokon doći u prvi plan te nam u novoj sezoni dolazi u neodoljivo chic svilenom i satenskom izdanju. Ne samo da izgledaju iznimno ženstveno i glamurozno, slip suknje zbog svoje nježne tkanine u trenu postaju omiljeni ljetni komad koji ćete poželjeti nositi od jutra do mraka.

U najnovijim dizajnima preuzimaju klasičan stil 90-ih te podsjećaju na modele koje je proslavila modna ikona Kate Moss, a najbolji primjer je komad u kojem je zablistala Anne Hathaway u romantičnoj drami 'The Idea of You'. U njemu prelijepa 40-godišnja glumica ulazi u vezu s mlađim muškarcem, koje zavodi svojim šarmom noseći divan crni model bezvremenske slip suknje.

Osim u sličnim elegantnim stajlinzima, ove suknje izvrsno izgledaju i nošene u spoju s casual komadima poput klasičnog T-shirta i tenisica, što je nedavno pokazala trendseterica Emily Ratajkowski, kombinirajući šarenu suknju s bijelim topom i crvenim Puma tenisicama.

I u 90-ima je ovom komadu veliku slavu donijela pojava na malim ekranima, kada ju je redovito nosila Jennifer Aniston u 'Prijateljima' te Alyssa Milano u seriji 'Čarobnice'. Upravo potaknuti ovim izdanjima, slavni dizajneri u najnovijim kolekcijama predstavili su moderne reinterpretacije.

Kim Shui donosi nam očaravajuću ružičastu slip suknju sa zelenim cvjetnim detaljima, Carven je igrao na sigurno i predstavio posve siv model, dok je Emillio Pucci otišao korak dalje i dizajnirao zavodljivu šarenu suknju visokog bočnog proreza.

U ponudi omiljenih modnih trgovina trenutno se može pronaći velik broj ovih hit suknji i to u gotovo svim zamislivim dizajnima - od nježnih pastelnih tonova, preko živopisnih, jarkih boja do nezaobilaznih klasika neutralnih nijansi.

Koji god model odabrali, sigurno nećete pogriješiti, jer se slip suknje vrlo jednostavno kombiniraju na sve iz garderobe te će vas do kraja ljeta osvajati svojim ugodno hladnim i prozračnim satenskim materijalom uz koji će i najtopliji dani prolaziti s dozom ugode.