MODNI ADUT

Grabar Kitarović upotpunila stajling odvažnim štiklama

02.02.2017 u 13:40

Kolinda Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

U Uredu predsjednice održana je sjednica Vijeća za gospodarska pitanja, a Kolinda Grabar Kitarović opet se istaknula stilom odijevanja. Ovaj put u centru pažnje nije bila dizajnerska haljina, već upečatljive štikle

Hrvatska predsjednica na sjednicu Vijeća za gospodarska pitanja stigla je u klasičnim crnim hlačama i strukiranom ljubičastom sakou, ali taj je klasičan outfit obogatila upečatljivim crnim štiklama. Elegantan stil naglasila je tako cipelama koje imaju odvažnu tanku zlatnu potpeticu. Osim što štikle krase tanke potpetice i sigurno u njima nije tako lako održavati ravnotežu, također su više od salonki koje su češće dio klasičnih poslovnih kombinacija.

Kolinda Grabar Kitarović tako je još jednom pokazala da i za svakodnevne obaveze može iskoristiti nešto drugačiji stil odijevanja jer je do sada više puta nosila ženstvene haljine domaćih dizajnera, ali i štikle u crvenoj ili žutoj boji, i nije jedina koja očito smatra da moderna žena može istovremeno biti obrazovana, graditi karijeru i paziti na stil odijevanja.

Da su prošla vremena u kojima političarke moraju nositi klasičnu odjeću jer ih se možda neće shvatiti ozbiljno ili će djelovati površno, više je puta rekla i britanska premijerka Theresa May, poznata upravo po slabosti prema cipelama. Nju se nerijetko može vidjeti i u modelima s leopardovim uzorkom, ima čizme iznad koljena od lakirane kože, ali rado nosi i tenisice ako prilika to dopušta. Tenisice, i to domaće tvrtke Borovo, nosila je i Kolinda Grabar Kitarović tijekom Davis Cupa.

Theresa May je pak potpuno imuna na predrasude i sve koji nemaju drugog posla nego se baviti njenim cipelama pa kaže da joj nimalo ne smeta to što svi pričaju o tome jer je to itekako odličan izgovor da kupi još jedan par.

'Volim odjeću i cipele. Jedan od izazova s kojim se susreću današnje zaposlene žene je taj da budemo svoje, a ja kažem da možemo biti pametne i u isto vrijeme voljeti odjeću', rekla je Theresa May na samitu Women in the World.