torbica za svaki dan

Gucciju se strategija ponovnog lansiranja itekako isplatila, a ovu torbicu viđat ćemo posvuda

11.01.2023 u 09:23

Bionic
Reading

Ažuriranje i lansiranje novih verzija kultnih torbica vrlo je popularna strategija poznatih brendova, a ti potezi pokazali su se itekako uspješnim potezom za kultni Gucci. Nakon nove verzije omiljene torbice princeze Diane, stiže nova verzije legendarne torbice Jackie 1961, a Dakota Johnson preuzima i modernizira naslijeđe od Jacqueline Kennedy

'Oduvijek sam romantizirala modu 70-ih', kaže Dakota Johnson za britanski Vogue. 'Oblici, linije, boje i uzorci. Ali i vibru ljudi koji nose tu odjeću,' dodaje.

Nostalgični senzibilitet glumice vidljiv je u velikom broju njezinih pojavljivanja na crvenom tepihu, od neumoljivog retro Gucci odijela koje je odabrala za posjet festivalu South by Southwest prošlog ožujka, do pernate haljine boje šampanjca, također s Gucci potpisom, obavijene starim holivudskim sjajem za Vanity Fair zabavu.

Tko će onda bolje od Dakote poslužiti kao zaštitno lice Guccijeve najnovije iteracije jedne najomiljenijih torbi, kultne Jackie 1961? Glumica preuzima nasljeđe od bezbrojnih slavnih vlasnika koji prožimaju 60-godišnju povijest torbe, a među njima najsnažnije se ističe najgorljivija obožavateljica zbog koje je ovaj modni dodatak na kraju i preimenovan: Jacqueline Kennedy.

  • +3
Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Dsanchez/CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Odmah snažno prepoznatljiva zahvaljujući svom zaobljenom obliku polumjeseca i upečatljivoj metalnoj kopči, Guccijeva torba za nošenje na ramenu postala je stalni favorit bivše prve dame 70-ih, a fotografije Jackie kako korača Manhattanom sa svojom kožnom torbicom u ruci brzo su je transformirale do statusa ikone.

Do jedne zagonetne brinete do druge, Dakota je idealna moderna muza za ovaj suvremenu verziju Guccijevog hit modela. Fotografije modne kampanje, koje je snimio britanski fotograf Glen Luchford, imaju paparazzi prizvuk, tako svojstven modernoj celebrity kulturi, ali također dokumentiraju ljubavnu aferu gospođe Kennedy Onassis s omiljenom torbom tijekom svih tih desetljeća. Umjesto Jackie koja čvrsto u ruci drži putovnicu na izlasku iz zračne luke, s torbicom gurnutom ispod ruke, nova verzija Gucci torbe u rukama nasljednice Dakote Johnson poprima osvježen i moderniziran look: na putu do teretane, noseći osnovne potrepštine suvremene 'it' djevojke: prostirku za jogu, ključeve auta, bocu za vodu i novu kobaltno-plavu verzija Jackie 1961 koja joj visi na boku.

Ponovno lansiranje kultnih torbica pokazalo se iznimno uspješnom strategijom za modnu kuću Gucci tijekom posljednjih godina. U ljeto 2021., nekadašnji kreativni direktor Alessandro Michele, koji je potvrdio svoj odlazak u studenom nakon što je promijenio industriju na čelu brenda, vratio je na modnu scenu još jedan hit modni dodatak iz arhive brenda: omiljenu torbicu princeze Diane od bambusa s ručkom.

Sinonim za kasni Dianin look u 90-ima, njezino najsamouvjerenije, ​​i najutjecajnije, stilsko doba, Michele je transformirao strukturiranu torbicu za 21. stoljeće, dodajući neonske kožne remenčiće koji su se pričvršćivali oko prepoznatljivih bambusovih ručkica, dajući kupcima mogućnost da prilagode torbicu vlastitom stilu.

U međuvremenu, evolucija Jackie 1961 već je osvojila eklektičnu mješavinu obožavatelja slavnih, od Cate Blanchett do idola generacije Z Amandle Stenberg, Jodie Turner-Smith i Harryja Stylesa. Najnovije ažuriranje uključuje tri različite veličine – mini, mala i srednja – u nizu boja i završnih obrada, od prirodne zrnate preko lakirane do luksuzne kože. 'Jackie je savršena torba', kaže Dakota, dugogodišnja obožavateljica Guccija. 'Savršene je veličine i tako je chic,' dodaje i jasno daje do znanja kako ćemo ovaj prerađeni klasik ove godine vrlo često viđati na paparazzi fotografijama ove godine.