NOVI USPJEH

Haljina domaće dizajnerice Aleksandre Dojčinović našla se i na ovogodišnjoj oskarovskoj zabavi

06.03.2018 u 13:24

Bionic
Reading

Jedna od najistaknutijih i najpopularnijih dizajnerica u Hrvata, Aleksandra Dojčinović, može se pohvaliti sve uspješnijom inozemnom karijerom, a posljednja u nizu zvijezda koja nije odoljela komadima s potpisom Lei Lou je pjevačica i glumica Katharine McPhee koja je hrvatski dizajn s ponosom prošetala na oskarovskom after partyju

Domaća dizajnerica Aleksandra Dojčinović ima sve više razloga za slavlje. Osim što je u ponedjeljak istovremeno predstavila novu kolekciju u Zagrebu i Splitu kada istu nisu propustile brojne poznate ljepotice, haljina s njezinim potpisom pojavila se i na ovogodišnjim Oscarima.

Točnije na partiju održanom nakon same dodjele zlatnih kipića, kada je Lei Lou haljinu prošetala pjevačica Katharine McPhee, koja je karijeru započela nastupom u 'Američkom idolu'. Zgodna brineta nosila je haljinu Leonie iz kolekcije proljeće- ljeto. Romantična kreacija od tila i prozirnog materijala stavlja naglasak na struk dok predimenzionirani rukavi naglašavaju ramena.

  • +2
Katharine McPhee Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nova Aleksandrina kolekcija inače odiše istinskim romantičarskim duhom, a u krojevima se vidi jasna inspiracija 80-tih, modne dekade koja ponovno osvaja ormare trendseterica.

Inozemne suradnje Dojčinović je započela je prošle godine kada je kanadska glumica Lyndie Greenwood zablistala u haljini iz kolekcije proljeće/ljeto 2017. Od tada se haljine brenda Lei Lou sve češće mogu vidjeti na crvenom tepihu.

Predstavljanje nove Lei Lou kolekcije Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje/Tonći Čerina

Nosila ih je između ostalog Lyndie Greenwood, mlada glumica Zoey Deutsch, britanska pjevačica Mel B, američka pjevačica i spisateljica Jhené Aiko, Mayte Garcia, kao i Leighton Meester. Nedavno je u njezinu dizajnu zablistala i zvijezda 'Teorije velikog praska' Kaley Cuoco.

Dok su holivudske zvijezde tek nedavno otkrile haljine najpopularnije hrvatske dizajnerice, domaće ljepotice odavno su vjerne njezinim raskošnim kreacijama. Često ih na razna društvena događanja odjene estradna ikona Severina, a istima nisu odoljele ni političarke Josipa Rimac kao i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

  • +24
Poznati na reviji Aleksandre Dojčinović Izvor: Promo fotografije / Autor: Mateja Vrčković