ZBOGOM ZIMI

Hit proljetne jakne koje će vas osvojiti

03.03.2016 u 09:24

  • +31

Trendi proljetne jakne

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Sudeći prema visokim temperaturama, proljetna sezona stigla je i prije kalendarskog početka. Nakon provođenja zime u toplim pernatim jaknama, parkama i kaputima, na red su došle nešto laganije jakne stvorene za proljeće. Klasični komadi poput balonera i kožne jakne ove sezone ponovno se ističu, no njihov modni monopol polako ali sigurno osvajaju neki drugi igrači

Tranzicija iz zimskog kaputa u proljetnu jaknu nikad nije bila lakša, sudeći prema ponudi ponudi u dućanima koji su se već opskrbili proljetnim krpicama zamijenivši zimski asortiman.

Iako ne postoji službeni rok kada je pravo vrijeme za odvajanje od zimskog kaputa i uskakanje u nešto laganije jakne, posezanje za zimskim kaputom koji nosite većinu zimskog perioda već počinje djelovati suvišno s obzirom na trenutačne temperature i nadolazeće proljeće.

Istovremeno, modna industrija sve više naginje manjem minimalističkom raspoloženju, što zapravo znači da danas u trgovinama možete naći veći izbor proljetnih jakni od prosječnog i klasičnog komada kao što je bež baloner. Situacijama na policama dućana dovoljan je motiv i inspiracija da se ovaj put umjesto klasičnog balonera odlučite za nešto zanimljivije jakne.

Prva među njima svakako je jakna bomber koja se ove sezone naveliko spominje kao hit jakna koju jednostavno morate imati ovog proljeća. Ako i prije potpuno proljetnog vremena želite predstaviti svoj ulov, to ćete najbolje postići u kombinaciji s kaputima bez rukava nalik dugim prslucima. Slojevito oblačenje kad su u pitanju jakne također slovi kao jedan od popularniji trendova proljetne sezone.

Ako se još ne želite u potpunosti oprostiti s kaputom, ovo proljeće izrazito su popularni kaputi nešto laganijih materijala koji će se pokazati dobitnom kombinacijom na prijelazu iz zime u proljeće. Iako su ovi kaputi znatno tanji od zimskih, i dalje će vam osiguravati potrebnu toplinu u svježijim proljetnim danima.

Bajkerska jakna, poput balonera, odjevni je komad koji teško nestaje s modne scene. U prilog bajkerskoj jakni govori i nedavna dobitnica Oscara – kostimografkinja Jenny Beavan koja je po zlatni kipić došla u bajkerskoj jakni britanskog brenda Marks & Spencer, čime se svakako istaknula u moru zvjezdanih uzvanika.

Iako se po pitanju bajkerske jakne prvo pomisli na onu načinjenu od kože, ove jakne danas dolaze u mnogo verzija tkanina i oblika s detaljima koji otkrivaju bajkerski duh.

Ako proljetnu sezonu ne možete zamisliti bez dodatka klasičnog bež balonera, zašto ovog proljeća ne biste zablistali u modelu neke druge boje. Baloneri koji stižu u, primjerice, plavoj ili maslinastozelenoj boji imaju jednak bezvremenski učinak. Osim toga, baloneri u boji i u modernim verzijama ove su sezone posebno primamljivi.

Sakoi, kaputi i baloneri bez rukava poznati pod nazivom đilet, također se izdvajaju kao trendi odabir u proljetnoj sezoni. Ovaj tip jakne pokazat će se odličnim u toplijim vremenima i za one koji žele pokazati kakva se kombinacija krije ispod jakne.