ZNANSTVENICI PREDVIĐAJU

Hoće li ovako izgledati dijete princa Williama i Kate?

26.03.2013 u 22:24

Bionic
Reading

Diplomantica genetike na prestižnom MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) Jenny Chen za portal MyVoucherCodes.co.uk napravila je predviđanje kako bi djeca princa Williama i vojvotkinje Catherine mogla izgledati

Koristeći zakonitosti koje su uočili genetičari koji se bave proučavanjem nasljeđivanja crta lica Jenny Chen je napravila dva crteža koja prikazuju kako bi kćer, odnosno sin kraljevskog para mogao izgledati.

Prema riječima Jenny Chen, ne može se ništa definitivno reći o izgledu buduće kćeri ili sina kraljevskog para, no nagađati se može. Tako su neke crte lica i fizičke značajke vjerojatnije da će se pojaviti.

Prema Jennyinom istraživanju, dijete princa Williama i Kate Middleton ima 50 posto šanse da ima zelene oči, poput Kate, te 50 posto šanse da ima plave oči na Willa. Znanstvenici predviđaju i kako će dijete, koje se treba roditi u srpnju, od majke Kate naslijediti bademaste oči i kosi te maslinastu put, a od oca Williama simetričan nos i usne. Od majke također ima velike šanse naslijediti rupice na obrazima.