UVIJEK SVOJA

Iako ove traperice više nisu toliko popularne, Brigitte Macron ipak ne odustaje od njih

01.03.2023 u 15:28

  • +10

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: ISA HARSIN / Sipa Press / Profimedia JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Brigitte Macron, prva dama Francuske uvijek privlači pozornost svojim modnim kombinacijama koje su osmišljene po posljednih detalja

Brigitte Macron, supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona od kojeg je starija 24 godine, po mnogima predstavlja ono što nazivamo francuski chic.

Njezin je stil bezvremenski i klasičan te stajlinge gradi od omiljenih komada poput kaputa, sakoa, hlača, haljina retro stila...

Nije sklona modnim eksperimentima i rijetko je se kad može vidjeti u odjeći vedrih tonova ili neobičnih uzoraka.

  • +15
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: COURDJI SEBASTIEN/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Poznata je i po zavidnoj kolekciji kaputa, pa je u plavom kaputu ukrašenom zlatnim gumbima posjetila i parišku bolnicu, odjel za pedijatrijsku hematologiju i imunologiju gdje je obišla male pacijente, djecu oboljelu od raka iz Ukrajine koji se liječe u Francuskoj. 

Iako su unazad nekoliko sezona najpopularniji širi modeli hlača, Macron ne odustaje od svojih skinny varijanti pa je uske hlače sparila sa stiletticama i elegantnim plavim kaputom.

Inače, u jednom ranijem intervjuu Brigitte Macron je otkrila da ne voli naziv ikone stila koji joj se redovito pripisuje.

'Nisam nikakva ikona. S druge strane, shvatila sam da nošenjem odjeće pokazujem svijetu što se radi u Francuskoj. Samim time sebe više vidim kao veleposlanicu. Posvećena sam isticanju francuskog znanja i iskustva kroz odjeću i modne dodatke koje nosim', istaknula je tad otkrivši i kako je njezin najomiljeniji komad prije nego se preselila u Elizejsku palaču - traperice.