jasno je zašto

Jedina jakna koja vam treba ormaru: Ova kultna 'puferica' rasproda se baš svake zime

11.11.2022 u 19:49

Bionic
Reading

S prvim znacima zime i padanja temperature na modnu scenu vratila se ultra topla puffer jakna 1996 Nuptse iza koje stoji brend North Face. Ovoga puta prošetala ju je Hailey Bieber, 'it' djevojka koja svoju garderobu ne propušta opskrbiti ključnim modnim komadima

Iako se radi o modelu jakne nastalog sredinom 60-ih, ova kultna jakna dokaz je da dobri odjevni komadi jednostavno nemaju rok trajanja te su nosivi uvijek i svugdje. Hailey ju je ovog puta ikonični model spojila s Acne Studios kapom, trapericama niskog struka i omiljenim Adidas tenisicama u celebrity svijetu, modelom Samba.

Bez nepotrebnog razglabanja je li već vrijeme za jednu od najtopliji zimskih odjevnih komada, Haileyino debitantno pojavljivanje u Nuptse jakni znak je, ili još bolje rečeno, upozorenje da je krajnje vrijeme da nabavite svoj primjerak prije nego što se sve boje i veličine rasprodaju, a cijena skoči na tržištu second hand odjeće.

  • +6
Hailey i Justin Bieber Izvor: Profimedia / Autor: BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia

Ako ste pomalo sumnjičavi po pitanju tih prognoza, dovoljno je pogledati prošlogodišnju potražnju za retro pufericama. Prema Lystovom izvješću za četvrto tromjesečje iz 2021., koje uzima u obzir stope konverzije i prodaju s platforme za kupnju, kao i podatke Google pretraživanja, Nuptse iz 1996. bio je najpopularniji proizvod tromjesečja, kako za muškarce tako i za žene. Nalazio se čak i ispred ostalih favorita poput klasičnih Ugg mini čizama te Birkenstock Boston klompe s ovčjom vunom. A sada kada je Hailey, čiji se stil nadaleko kopira, svoj primjerak odjenula po prvi put i to još u tako ranoj sezoni, jasan je znak da North Face jaknu čeka još značajnije razdoblje.

  • +9
Jakna The North Face Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije