ZDRAVO I BRZO

Kajgana s krumpirom bez glutena

09.12.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Osobe koje se pridržavaju strogih bezglutenskih dijeta trebaju konzumirati veće količine namirnica bogatih vitaminima i mineralima kako bi im se pomoglo u borbi protiv celijakije

Vrijeme pripreme: 20 min
Od početka do kraja: 30 min

Potrebni sastojci:

3 krumpira srednje veličine izrezana na kockice
6 jaja, izmiješana
1 mala crvena paprika, nasjeckana
15 g (1 žličica) nasjeckanog svježeg lista bosiljka
250 g Nestlé Corn Flakes bez glutena, smrvljeni
5 g (1 žličica) maslaca, otopljenog

Priprema

U lonac od dva decilitra stavite vodu i krumpire. Zagrijte do vrenja. Poklopite i smanjite na temperaturu ključanja. Kuhajte oko sam minuta ili dok krumpir ne omekša. U veliku zdjelu pomiješajte jaja, crvenu papriku i bosiljak.

U tavi promjera 25 cm zagrijte žličicu (15 ml) maslaca. Dodajte krumpire i jaja. Kuhajte na srednjoj temperaturi intenzivno miješajući dok se jaja ne stvrdnu.

U zdjelici pomiješajte žitarice i maslac, pospite po kajgani. Poslužite vruće.

- jedna porcija: kalorije 310 (110 kalorija iz masti); masti 12 g (zasićene masti 5 g, nezasićene masti 0 g); kolesterol 290 mg; natrij 290 mg; kalij 830 mg; ukupno ugljikohidrata 36 g (vlakna 3 g);