ODLIČNI TRIKOVI

Kako jeftin kaput može izgledati skupocjeno

22.11.2012 u 10:20

Bionic
Reading

Hladni dani nezamislivi su bez dobroga kaputa o kojemu ovisi cijeli stajling. Međutim da bi kaput dobro izgledao, ne morate uvijek posezati duboko u džep te za njega izdvajati veći iznos novca. Sitnim preinakama i jednostavnim trikovima i kaput kupljen za sitan novac može izgledati vrlo skupo i nalikovati na onaj s potpisom kakvog luksuznog brenda

Rijetko tko može svake sezone napuniti ormar s nekoliko skupih kaputa, no ne treba očajavati. Kaput je za vrijeme hladnih dana svakako odjevni komad broj jedan i određuje čitav stajling, no uz pomoć jednostavnih i vrlo jeftinih trikova čak i vrlo povoljan kaput, koji na prvi pogled djeluje bezlično, može dobiti sasvim novi izgled te nalikovati na kakav luksuzni poznatog brenda, piše Yahoo Shine.

Zamijenite gumbe
Obične neugledne, često plastične gumbe na jeftinom kaputu zamijenite ljepšima, malo skupljim gumbima. Stare gumbe skinite, a na njihovo mjesto zašijte kožne ili one starinske, izrezbarene u boji staroga zlata. Naime, upravo su gumbi, posebice na onima s dvorednim kopčanjem, prvo što se primijeti na kaputima. Naravno, ne zaboravite zamijeniti i gumbe na rukavima i džepovima.

Dodajte remen
Pomalo neuglednom i neupečatljivom kaputu dobar remen može dati sasvim drugi izgled i oblik. Remen odaberite s obzirom na boju kaputa, ali i torbe i čizama koje nosite. Za totalno šik i moderan izgled isprobajte remen s kopčom u obliku mašnice, a ove sezone hit su vrlo tanki remeni. Odlična stvar je i to da svaki dan, ovisno o kombinaciji čizama i torbe, možete nositi drugačiji remen.

Nabacite broš
Ako ste mislili da su broševi izašli iz mode, prevarili ste se. Na obični kaput zataknite broš koji će mu dati novi izgled, a što je veći broš, to je efekt bolji. Birajte između onih fora, možda u obliku kakvoga cvijeta ili životinje, pa do sjajnih, onako pravo damskih. Broševi posebno dobro izgledaju na kaputima jarkih boja, poput mornarsko plavih, crvenih ili narančastih.

Stavite ovratnik
Za glamurozan izgled običnom kaputu ponekad je potreban samo ovratnik, a birajte one šik, napravljene od umjetnog krzna. No nemojte se ograničavati, poigrajte se bojama i veličinama. Na crno-bijelom kaputu s uzorkom riblje kosti odlično će izgledati snježnobijeli krzneni ovratnik, a crvenom kaputiću sjajno će pristajati ovratnik sive boje. Pozitivna stvar je da ovratnike po potrebi možete skidati i stavljati, a za potpuno glamurozan izgled razmislite o krznenim umecima na rubovima rukava, kod zapešća.

Odjenite prsluk
Fora krzneni prsluk koji ste si kupili za toplije jesenske dane ne mora čekati neka bolja vremena u ormaru. Naime krzneni prsluk možete nositi cijele zime navučen preko zimskog kaputa. Osim što će ta kombinacija djelovati vrlo šik i moderno, savršeno će i potpuno kamuflirati do tada običan kaput. Ipak, pripazite da se uzorci i boje slažu te da kontrasti ne budu preveliki. Odlična kombinacija je običan sivi kaput preko kojega je navučen krzneni sivkasto-bijeli prsluk, a odlično se slažu i bež i krem kombinacije.