SUPER SAVJETI

Kako jeftino osvježiti dnevni boravak

13.01.2014 u 07:16

Bionic
Reading

Dosadio vam je izgled dnevnog boravka? Evo nekoliko jednostavnih i jeftinih načina na koji ga možete preurediti

Ako nemate novca za cjelovito renoviranje stana, a želite promjenu, možete si priuštiti male promjene koje će itekako osvježiti prostor. Ovoga puta stručnjaci za uređenje interijera donose vam prijedloge za osvježenje dnevnog boravka.

Novi tepih
Možda već imate dio dnevnog boravka gdje držite tepih, a možda su vam podovi i 'goli', ali novi tepih itekako može osvježiti prostor i dati mu jednu novu dimenziju. Tepih stvara osjećaj topline, a ako niste ljubitelji velikih tepiha, možete staviti i neki manji. Ako još bude u boji, prostor će procvasti.

Dodajte jastučiće
Vrlo jeftin trik kojim ćete u tren oka osvježiti dnevni boravak krije se u jastučićima. Mogu biti manji i veći, jednobojni i šareni, svileni ili nekih grubljih materijala. Možete ih staviti na trosjed, dvosjed, fotelju… U trenutku podižu prostor i čine ga toplim te ugodnim za življenje. Imaju u sebi notu romantike, a ako vam se to čini previše, odaberite neutralnije boje i materijale.

Napravite galeriju
Ako imate jednu ili dvije slike u dnevnom boravku, objesite ih na isti zid, a potom se bacite u potragu za novim slikama. Ne moraju biti skupe, možete odabrati i plakate koji vam se sviđaju pa ih potom uokvirite i sve stavite na jedan zid. Tako ćete stvoriti pravu malu umjetničku galeriju u svojemu domu što će apsolutno promijeniti atmosferu u otmjeniju, ugodniju i topliju.

Nabavite novi stolić
Dosadio vam je stolić u dnevnom boravku? Možete kupiti novi jer, kako navode dizajneri interijeri, stolić u velikoj mjeri pridonosi izgledu dnevnog boravka. Ako trenutačno nemate novca za novi, promijenite izgled starog stolića. Pretvorite se u kreativnog umjetnika, obojite ga, nešto oduzmite, nešto dodajte… Pustite mašti na volju i tako sami svojom sposobnošću pridonesite novom izgledu vlastita dnevnog boravka.