JESTE LI SPREMNI?

Kako se obući i izazvati pravu dramu

05.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Bogate, raskošne tkanine i dramatični modni dodaci koji idu uz siluete s početka 19. stoljeća sve su češći dio kolekcija dizajnera iz visoke mode, pa ih valja svaki čas očekivati i u uličnoj modi. Evo na što nam se valja pripremiti

Ne jedan ili dva, već se većina svjetskih dizajnera okrenula modi iz engleskog edvardijanskog doba koje je započelo u kasnim  1890-im godinama i obilježilo početak 19. stoljeća.

Tko prati englesku seriju 'Dowtown Abbey', točno zna o kakvim je kreacijama riječ, a u moderna vremena to su pretočili Gucci, Marc Jacobs za Louis Vuitton, Giles, Temperley London, Prada, Marchesa, Ralph Lauren, a sasvim očekivano i britanski Burberry.

Da se vraćamo u davna vremena, postalo je jasno čim je Louis Vuitton kolekciju za jesen i zimu 2012/13. na pisti predstavio s parnim strojem u pozadini. Izazvao je nostalgiju, romantičnu, a moćnu - eto, tako bismo trebali izgledati ove sezone.

Kroz baršun i brokat svilu, trend su nagovijestili i Gucci Emporio Armani, dok su Ralph Lauren i Burberry igrali na tvid i vunu za odjeću za slobodno vrijeme viših klasa. Jahanje, streljaštvo i ribolov njihova su osnovna inspiracija.

Naravno, tu su i haljine, i to od delikatne zlatne čipke iz Marchese i Alice Temperley čije zamršene kreacije brišu podove...